Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové rolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 733
Do hodiny Snadné Na 12 rolek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3030 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 280 g
Tuky 206 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud míváte v kuchyni horko, může vám těsto na skořicové rolky bleskově kynout. Pracujte proto rychle, je totiž důležité, aby těsto bylo při svinování ještě tenké. Ihned po upečení polijte skořicové rolky polevou a vychutnejte si je ještě vlažné, kdy se jejich skořicová vůně line místností.

Suroviny

máslo 185 g
změklé + na formu
třtinový cukr 75 g
mletá
základní těsto 1
dávka, viz odkaz v postupu
Na polevu
rozpuštěné
vanilkový extrakt ½ ČL
sůl 1 špetka

Postup

1

Vymažte máslem obdélníkovou pečicí formu 23 x 32 cm. V misce smíchejte třtinový cukr a skořici. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník zhruba 25 x 46 cm. Rozetřete na ně změklé máslo, přičemž nechte 2 cm od okraje prázdné.

2

Posypte skořicovým cukrem. Prázdné okraje potřete vodou a z delší strany těsně sviňte roládu (bude tedy mít délku 46 cm), jak vidíte na obr. 1. Čistý okraj lehce přitiskněte, abyste náplň uzavřeli uvnitř.

3

Pevnou nití válec rozřezejte na 12 kousků (každý bude mít zhruba 3,8 cm) – viz obr. 2. Naskládejte je řeznou stranou nahoru a dolů do připravené pečicí formy (viz obr. 3). Rolky volně překryjte potravinářskou fólií a na teplém místě nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Trvá to asi 1 hodinu.

krájení šneků

4

Troubu předehřejte na 175 °C. Sejměte fólii. Pečte 25 až 30 minut tak, aby byly rolky zlaté a na dotek pružné. Nechte 10 minut chladnout ve formě. (Vychladlé rolky lze zamrazit až na 2 týdny, před podáváním je rozpečte a přelijte polevou.) 

5

Na polevu dohladka utřete moučkový cukr, rozpuštěné máslo, mléko, vanilku a špetku soli. Přelijte jí horké rolky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín