Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicové rolky

Pokud míváte v kuchyni horko, může vám těsto bleskově kynout. Pracujte proto rychle, je totiž důležité, aby těsto bylo při svinování ještě tenké.

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 rolek
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT30M
Pečení 0:30
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 185 g másla, změklého + na formu
    • 75 g třtinového cukru
    • 2 zarovnané lžíce mleté skořice 
    • hladká mouka na podsypání
    • 1 dávka základního těsta

    NA POLEVU

    • 200 g moučkového cukru
    • 4 lžíce másla, rozpuštěného
    • 3 lžíce mléka
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu 
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Vymažte máslem obdélníkovou pečicí formu 23x32cm. V misce smíchejte třtinový cukr a skořici. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník zhruba 25x46 cm. Rozetřete na ně změklé máslo, přičemž nechte 2 cm okraj prázdný. Posypte skořicovým cukrem. Prázdné okraje potřete vodou a z delší strany těsně sviňte roládu (bude tedy mít délku 46 cm), jak vidíte na obr. 1. Čistý okraj lehce přitiskněte, abyste náplň uzavřeli uvnitř.

2 Pevnou nití válec rozřezejte na 12 kousků (každý bude mít zhruba 3,8 cm) – viz obr. 2. Naskládejte je řeznou stranou nahoru a dolů do připravené pečicí formy (viz obr. 3). Rolky volně překryjte potravinářskou fólií a na teplém místě nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Trvá to asi 1 hodinu.

3 Troubu předehřejte na 175°C. Sejměte fólii. Pečte 25 až 30 minut tak, aby byly rolky zlaté a na dotek pružné. Nechte 10 minut chladnout ve formě. (Vychladlé rolky lze zamrazit až na 2 týdny, před podáváním je rozpečte a přelijte polevou.) 

4 Na polevu dohladka utřete moučkový cukr, rozpuštěné máslo, mléko, vanilku a špetku soli. Přelijte jí horké rolky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní kynuté těsto

Mexický čokoládový cop

Malinový věnec

Karamelové bochánky s ořechy

10 dokonalých receptů z kynutého těsta

5x kynuté těsto

Přidat komentář