0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové rolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 393
Do hodiny Velmi snadné Na 12 rolek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3030 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 280 g
Tuky 206 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud míváte v kuchyni horko, může vám těsto bleskově kynout. Pracujte proto rychle, je totiž důležité, aby těsto bylo při svinování ještě tenké.

Suroviny

máslo 185 g
změklé + na formu
třtinový cukr 75 g
skořice 2 PL
mletá
mouka pšeničná hladká
na podsypání
základní těsto 1
viz odkaz v postupu
Na polevu
moučkový cukr 200 g
máslo 4 PL
rozpuštěné
mléko 3 PL
vanilkový extrakt ½ ČL
sůl 1 špetka

Postup

1

Vymažte máslem obdélníkovou pečicí formu 23x32cm. V misce smíchejte třtinový cukr a skořici. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník zhruba 25x46 cm. Rozetřete na ně změklé máslo, přičemž nechte 2 cm okraj prázdný.

2

Posypte skořicovým cukrem. Prázdné okraje potřete vodou a z delší strany těsně sviňte roládu (bude tedy mít délku 46 cm), jak vidíte na obr. 1. Čistý okraj lehce přitiskněte, abyste náplň uzavřeli uvnitř.

3

Pevnou nití válec rozřezejte na 12 kousků (každý bude mít zhruba 3,8 cm) – viz obr. 2. Naskládejte je řeznou stranou nahoru a dolů do připravené pečicí formy (viz obr. 3). Rolky volně překryjte potravinářskou fólií a na teplém místě nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Trvá to asi 1 hodinu.

krájení šneků

4

Troubu předehřejte na 175°C. Sejměte fólii. Pečte 25 až 30 minut tak, aby byly rolky zlaté a na dotek pružné. Nechte 10 minut chladnout ve formě. (Vychladlé rolky lze zamrazit až na 2 týdny, před podáváním je rozpečte a přelijte polevou.) 

5

Na polevu dohladka utřete moučkový cukr, rozpuštěné máslo, mléko, vanilku a špetku soli. Přelijte jí horké rolky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč