0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3635 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 529 g
Tuky 120 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 2
krupicový cukr 1 hrnek
rostlinný olej 0.5
slunečnicový
vejce 5 ks
kakao 2 PL
holandského typu
vanilkový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
tvaroh 2 ks
měkký
mléko 3 PL
krupicový cukr 3 PL
0.5
vanilková pudink
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vymazání plechu

Postup

1

V míse promícháme sypké ingredience mouku, prášek do pečiva, kakao a vanilkový cukr.

2

Cukr utřeme se 4 žloutky (bílky si schovejte) a postupně zašleháváme sypkou směs.

3

Přidáme olej a půl hrnku vlažné vody.

4

Z bílku ušleháme tuhý sníh a velmi opatrně vmícháme do těsta.

5

Vymažeme, vysypeme plech a vlijeme do něj těsto.

6

V jiné míse smícháme tvaroh s vajíčkem, 3lž cukru a pudinkovým práškem. Pokud je směs příliš hustá, naředíme mlékem.

7

Tvarohovou směsí ozdobíme těsto a pečeme v troubě asi tak 30 minut na 180°C. …

8

Zdobit můžete cukrářským sáčkem do pravidelné mřížky nebo jen lžící do nepravidelných roztíraných obrazců.

Foto: TheFloristMarket.com

 
Autor: ilonak

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit