0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3635 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 529 g
Tuky 120 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 2
krupicový cukr 1 hrnek
rostlinný olej ½
slunečnicový
vejce 5 ks
kakao 2 PL
holandského typu
vanilkový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
měkký
mléko 3 PL
krupicový cukr 3 PL
½
vanilková pudink
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vymazání plechu

Postup

1

V míse promícháme sypké ingredience mouku, prášek do pečiva, kakao a vanilkový cukr.

2

Cukr utřeme se 4 žloutky (bílky si schovejte) a postupně zašleháváme sypkou směs.

3

Přidáme olej a půl hrnku vlažné vody.

4

Z bílku ušleháme tuhý sníh a velmi opatrně vmícháme do těsta.

5

Vymažeme, vysypeme plech a vlijeme do něj těsto.

6

V jiné míse smícháme tvaroh s vajíčkem, 3lž cukru a pudinkovým práškem. Pokud je směs příliš hustá, naředíme mlékem.

7

Tvarohovou směsí ozdobíme těsto a pečeme v troubě asi tak 30 minut na 180°C. …

8

Zdobit můžete cukrářským sáčkem do pravidelné mřížky nebo jen lžící do nepravidelných roztíraných obrazců.

Foto: TheFloristMarket.com

 
Autor: ilonak

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč