Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvičky z listového těsta
Mrkvičky z listového těsta
ZDROJ: ImagesProfessional
sdílet:

Mrkvičky z listového těsta

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Velmi snadné 8 mrkviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1577 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 49 g
Tuky 126 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkvičky z listového těsta jsou nejen skvělým občerstvením pro koledníky, ale i zdravou svačinou pro děti nebo jarním občerstvením na oslavu. Náplň můžete zvolit podle sebe, my jsme sáhli po vajíčkové pomazánce a jako ‚mrkvovou nať‘ jsme použili česnek podivný. Skvělé ale budou třeba i s pomazánkou z uzeného lososa.

Suroviny

vejce 4 ks
majonéza 2 PL
do pomazánky a část na ‚mrkvové natě‘
pepř
sůl

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 °C. 

2

Z alobalu si podle návodu ve videu nad postupem vyrobte kornouty.

3

Listové těsto rozbalte a nařezejte na pruhy (cca 1,5 cm), které pak namotejte na kornouty. 

4

Kornouty naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozkvedlaným vejcem. Pečte cca 25 minut.

5

Mezitím si připravte vajíčkovou pomazánku. Natvrdo uvařená vejce oloupejte, nakrájete na kostičky a dejte do misky. Přidejte pomazánkové máslo, majonézu, nadrobno nakrájený česnek podivný, osolte, opepřete a vše smíchejte. 

6

Nechte listového těsto trochu vychladnout a ještě z teplého těsta potom vytáhněte alobal.

7

Kornouty z listového těsta nechte úplně vychladnout. Pomáznku přendejte do plnícího sáčku a kornouty naplňte.

8

Ozdobte listy česneku podivného. 

Související články

Apetit magazín