Pomazánka z Lučiny s medvědím česnekem a pažitkou

Pomazánka z Lučiny s medvědím česnekem a pažitkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné 3 - 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 332 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 65 g
Tuky 1 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si lehoučkou jarní pomazánku s Lučinou. Pokud zkomibujete její nadýchanou texturu s křupavým čerstvým pečivem, nová závislost je na světe! Ani se vám nebude chtít věřit, že něco takhle dobrého může být zároveň zdravé…

Související recepty

Suroviny

2 ks
Lučina krabička 200 g
medvědí česnek (čerstvý) svazek
nasekaný
pažitka svazek
nasekaná
sůl a pepř
pekanové nebo vlašské ořechy opražené
pečivo
k podávání

1 Lučinu dejte do misky a prošlehejte.

2 Přimíchejte nasekaný medvědí česnek a pažitku, osolte a opepřete podle chuti a podávejte s čerstvým pečivem, posypané opraženými ořechy.

 

NĚCO NAVÍC:

Pokud neseženete medvědí česnek, můžete ho nahradit zelenou natí jarní cibulky spolu s drceným stroužkem česneku. 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit