Muffiny s černým rybízem

Muffiny s černým rybízem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Muffiny s černým rybízem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Na 10–12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2681 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 373 g
Tuky 103 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Muffiny napečte rovnou z dvojnásobného množství těsta! Co nesníte, můžete zamrazit na později. Budete tak mít po ruce výbornou snídani nebo svačinu, kdykoli si jen vzpomenete.

Související recepty

Suroviny

vejce 1 ks
mléko 120 ml
slunečnicový olej 60 ml
krupicový cukr 115 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
skořice 1 špetka
mletá
černý rybíz 1 hrnek
čerstvý nebo mražený
Na drobenku
krupicový cukr 60 g
mouka pšeničná hladká 40 g
máslo 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

2

Vejce, mléko a olej prošlehejte v míse s cukrem dohladka. Do směsi prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a skořici a umíchejte hladké těsto. Do těsta zlehka vmíchejte černý rybíz (pokud používáte mražený, přidejte jej rovnou z mrazáku, nenechávejte ho povolit) a těsto rovnoměrně rozdělte do 10–12 papírových košíčků, podle velikosti (těsto by mělo být do 2/3 výšky košíčku).

3

V misce smíchejte prsty drobenku z cukru, mouky a másla a posypte jí připravené muffiny. Pečte asi 20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Učíme se od mistra: Poctivý hospodský guláš

Říká se, že na guláši si pochutnáte jen v hospodě. Přesvědčíme vás, že ho zvládnete uvařit i doma. S návodem krok za krokem připravíte pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Marcína dokonale vyladěný guláš. Naučíte se opéct cibulku...
  • Novinky a zajímavosti

Vše o povidlech: Sladit či nesladit, péct či vařit?

Komu úroda přála, tomu se plní mísy švestkami a dalším ovocem. Nejlepším způsobem, jak zpracovat ovoce a vybavit se zásobami na zimu, je zavařování. Jednou z nejlahodnějších variant jsou pak bezesporu povidla. Zajímá vás jejich příprava,...
  • Suroviny

Kapary: poupata i plody s dokonalou chutí

Na malé, zelené, oválné kuličky kyselé chuti zvané kapary narazíte především ve Středomoří nebo ve sklenici nakládaných sušených rajčat, oliv či ančoviček. Víte, co vlastně kapary jsou a jaké mají účinky na zdraví? ...
  • Tipy a triky

Jak zpracovat šípky? Zkuste čaj, džem nebo omáčku

Šípková, nebo také psí růže u nás roste planě nejčastěji podél polních cest. Že jsou šípky mimořádně cenné plody plné vitamínů, věděly nejen naše babičky, ale i naši pravěcí předkové, kteří je už tehdy sbírali. ...

Obchod Apetit