Muffiny napečte rovnou z dvojnásobného množství těsta! Co nesníte, můžete zamrazit na později. Budete tak mít po ruce výbornou snídani nebo svačinu, kdykoli si jen vzpomenete. Rychlý a jednoduchý recept na muffiny s černým rybízem vás určitě bude provázet celým létem...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky.
Vejce, mléko a olej prošlehejte v míse s cukrem dohladka. Do směsi prosejte mouku, kypřicí prášek, sůl a skořici a umíchejte hladké těsto. Do těsta zlehka vmíchejte černý rybíz (pokud používáte mražený, přidejte jej rovnou z mrazáku, nenechávejte ho povolit) a těsto rovnoměrně rozdělte do 10–12 papírových košíčků, podle velikosti (těsto by mělo být do 2/3 výšky košíčku).
V misce smíchejte prsty drobenku z cukru, mouky a másla a posypte jí připravené muffiny. Pečte asi 20 minut dozlatova.