0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mušličky s houbami a mascarpone

Mušličky s houbami a mascarpone

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 215 g
Tuky 96 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách... 

Suroviny

máslo 50 g
houby 400 g
směs hub podle chuti – my použili hlívu a hnědé žampiony
sůl
pepř
čerstvě mletý
víno portské 100 ml
nebo madeira
mascarpone 3 PL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
citronová štáva 1 ČL
těstoviny 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami

1 Rozpusťte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vsypte houby. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Pak přilijte madeiru a nechte bublat, až šťáva zesirupovatí.

2 Vmíchejte mascarpone, hrst petrželky a citronovou šťávu.

3 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, 2 lžíce vody z vaření uchovejte a vmíchejte do omáčky. Těstoviny promíchejte s omáčkou, dochuťte a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit