Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mušličky s houbami a mascarpone
Mušličky s houbami a mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mušličky s houbami a mascarpone

4.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 215 g
Tuky 96 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách... 

Suroviny

houby 400 g
směs hub podle chuti – my použili hlívu a hnědé žampiony
sůl
pepř
čerstvě mletý
nebo madeira
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
těstoviny 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami

Postup

1

Rozpusťte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vsypte houby. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Pak přilijte madeiru a nechte bublat, až šťáva zesirupovatí.

2

Vmíchejte mascarpone, hrst petrželky a citronovou šťávu.

3

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, 2 lžíce vody z vaření uchovejte a vmíchejte do omáčky. Těstoviny promíchejte s omáčkou, dochuťte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...