Mušličky s houbami a mascarpone

Mušličky s houbami a mascarpone

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1946 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 201 g
Tuky 96 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách... 

Suroviny

máslo 50 g
400 g
směs hub podle chuti, my použili hlívu a hnědé žampiony
sůl
pepř
čerstvě mletý
100 ml
madeira lze nahradit porstským vínem
mascarpone 3 PL
petrželka hrst
velká hrst nasekané
citronová štáva 1 ČL
těstoviny 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami

1 Rozpusťte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vsypte houby. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Pak přilijte madeiru a nechte bublat, až šťáva zesirupovatí.

2 Vmíchejte mascarpone, hrst petrželky a citronovou šťávu.

3 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, 2 lžíce vody z vaření uchovejte a vmíchejte do omáčky. Těstoviny promíchejte s omáčkou, dochuťte a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit