Večeře po italsku! Jednoduchá, jemná, vonící po bylinkách...
Suroviny
máslo
50
g
houby
400
g
směs hub podle chuti – my použili hlívu a hnědé žampiony
sůl
pepř
čerstvě mletý
víno portské
100
ml
nebo madeira
mascarpone
3
PL
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná
citronová šťáva
1
ČL
těstoviny
400
g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
Postup
1
Rozpusťte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vsypte houby. Osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Pak přilijte madeiru a nechte bublat, až šťáva zesirupovatí.
2
Vmíchejte mascarpone, hrst petrželky a citronovou šťávu.
3
Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, 2 lžíce vody z vaření uchovejte a vmíchejte do omáčky. Těstoviny promíchejte s omáčkou, dochuťte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Takhle chutná italská zima: 40 sytých receptů, které snadno připravíte i doma(40 receptů )
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč(47 receptů )
- 18x originální těstoviny(18 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )