Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Rajská polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2237 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 195 g
Tuky 118 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo inspirované Mexikem si vás získá nápadem i chutí. 

Suroviny

nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužek
nadrobno
vývar zeleninový 500 ml
smetanový křen
Na tousty
polenta 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 1 ks
prošlehané
mléko 125 ml
plnotučné
rozpuštěné
čedar 100 g
strouhaný vyzrálý
jarní cibulka 5 ks
nasekaná + na posypání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na vymazání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na tousty prosejte do mísy polentu s moukou a kypřicím práškem. Přidejte vejce, mléko, jogurt a rozpuštěné máslo. Prošlehejte a vmíchejte čedar a jarní cibulku. Osolte a opepřete. Olejem vymažte čtvercovou formu o hraně 18cm s nepřilnavým povrchem a těsto do ní rozetřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.

2

Mezitím v hrnci na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek dosklovita; 4–5 minut. Přidejte krájená rajčata a protlak, přilijte zeleninový vývar a osolte. Vařte 15 minut.

3

Přidejte smetanu a křen a rozmixujte dohladka. Podávejte posypané jarní cibulkou a s připravenými kukuřičnými tousty. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč