0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Rajská polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 173 g
Tuky 113 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo inspirované Mexikem si vás získá nápadem i chutí. 

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužek
nadrobno
400 g
konzerva rajčat krájených
rajčatový protlak 1 PL
hustý
vývar zeleninový 500 ml
smetana ke šlehání 4 PL
křenová pasta 1 PL
Na tousty
polenta 50 g
(kukuřičná mouka na polentu)
mouka pšeničná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 1 ks
prošlehané
125 ml
plnotučné mléko
50 g
bílý jogurt
máslo 25 g
rozpuštěné
čedar 100 g
strouhaný vyzrálý
jarní cibulka 5 ks
nasekané, \'+ na posypání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na vymazání

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na tousty prosejte do mísy polentu s moukou a kypřicím práškem. Přidejte vejce, mléko, jogurt a rozpuštěné máslo. Prošlehejte a vmíchejte čedar a jarní cibulku. Osolte a opepřete. Olejem vymažte čtvercovou formu o hraně 18cm s nepřilnavým povrchem a těsto do ní rozetřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.

2 Mezitím v hrnci na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek dosklovita; 4–5 minut. Přidejte krájená rajčata a protlak, přilijte zeleninový vývar a osolte. Vařte 15 minut.

3 Přidejte smetanu a křen a rozmixujte dohladka. Podávejte posypané jarní cibulkou a s připravenými kukuřičnými tousty. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč