Jídlo inspirované Mexikem si vás získá nápadem i chutí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na tousty prosejte do mísy polentu s moukou a kypřicím práškem. Přidejte vejce, mléko, jogurt a rozpuštěné máslo. Prošlehejte a vmíchejte čedar a jarní cibulku. Osolte a opepřete. Olejem vymažte čtvercovou formu o hraně 18cm s nepřilnavým povrchem a těsto do ní rozetřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.
Mezitím v hrnci na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek dosklovita; 4–5 minut. Přidejte krájená rajčata a protlak, přilijte zeleninový vývar a osolte. Vařte 15 minut.
Přidejte smetanu a křen a rozmixujte dohladka. Podávejte posypané jarní cibulkou a s připravenými kukuřičnými tousty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- 24 rajských polévek, které vás nadchnou(24 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )