Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 173 g
Tuky 113 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo inspirované Mexikem si vás získá nápadem i chutí. 

Související recepty

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužek
nadrobno
400 g
konzerva rajčat krájených
rajčatový protlak 1 PL
hustý
vývar zeleninový 500 ml
smetana ke šlehání 4 PL
křenová pasta 1 PL
Na tousty
polenta 50 g
(kukuřičná mouka na polentu)
mouka pšeničná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 1 ks
prošlehané
125 ml
plnotučné mléko
50 g
bílý jogurt
máslo 25 g
rozpuštěné
čedar 100 g
strouhaný vyzrálý
jarní cibulka 5 ks
nasekané, \'+ na posypání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na vymazání

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na tousty prosejte do mísy polentu s moukou a kypřicím práškem. Přidejte vejce, mléko, jogurt a rozpuštěné máslo. Prošlehejte a vmíchejte čedar a jarní cibulku. Osolte a opepřete. Olejem vymažte čtvercovou formu o hraně 18cm s nepřilnavým povrchem a těsto do ní rozetřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.

2 Mezitím v hrnci na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek dosklovita; 4–5 minut. Přidejte krájená rajčata a protlak, přilijte zeleninový vývar a osolte. Vařte 15 minut.

3 Přidejte smetanu a křen a rozmixujte dohladka. Podávejte posypané jarní cibulkou a s připravenými kukuřičnými tousty. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit