Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny ze spíže

Když se hladová rodina dožaduje večeře a vy jste zrovna nestihli nakoupit, vytrhne vám trn z paty právě tenhle recept. Všechny suroviny totiž najdete doma ve spíži a během půl hodiny z nich vykouzlíte báječně voňavé jídlo.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Těstoviny

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 50 g strouhanky, ideálně panko
    • 3 stroužky česneku, nasekané najemno
    • 1 snítka rozmarýnu, lístky odrhnuté a nasekané najemno
    • 2x konzerva sardinek v oleji (à 120–125g), maso okapané, případně zbavené kůstek
    • 500 g rajčatové passaty
    • 50 g černých oliv bez pecek, slitých a nakrájených
    • 350 g linguine nebo jiných dlouhých těstovin
    • malý svazek čerstvé petrželky, nasekané najemno
    • 25 g pecorina nebo parmazánu, nastrouhaného najemno

     

Příprava jídla

1 Na pánvi na mírném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje a vhoďte strouhanku. Míchejte a opé- kejte, dokud strouhanka nezačne zlátnout. Pak přidejte další lžíci oleje a česnek a ještě chvilku opékejte, aby se česnek rozvoněl, ale strouhanka se nespálila. Přemístěte ihned do misky a nechte vychladnout, z pánve vytřete poslední drobečky.

2 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Rozpalte uvolněnou pánev na středním plameni a vlijte poslední lžíci oleje. Přidejte rozmarýn a sardinky a opékejte 2–3 minuty, během vaření rozbíjejte kousky ryb vařečkou jemně na kousky. Vlijte passatu, přidejte olivy a 10 minut nechte vařit.

3 Mezitím dejte do vroucí vody těstoviny. Zatímco se těstoviny vaří, přimíchejte do strouhanky polovinu pecorina nebo parmazánu a nasekanou petrželku (část odložte na posypání). Těstoviny uvařte al dente (na skus) a slijte je, trošku vody z vaření si nechte stranou. Tu přidejte do omáčky, aby přilnula k těstovinám.

4 Do omáčky vhoďte těstoviny a promíchejte. Posypte opečenou strouhankou, odloženou petrželkou a zbytkem sýra.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza z polenty

REKLAMA

Přidat komentář