0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny ze spíže

Těstoviny ze spíže
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny ze spíže

4.7 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2420 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 310 g
Tuky 75 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se hladová rodina dožaduje večeře a vy jste zrovna nestihli nakoupit, vytrhne vám trn z paty právě tenhle recept. Všechny suroviny totiž najdete doma ve spíži a během půl hodiny z nich vykouzlíte báječně voňavé jídlo.

Suroviny

olivový olej 3 PL
strouhanka 50 g
ideálně panko
česnek 3 stroužky
nasekané najemno
rozmarýn 1 snítka
lístky odrhnuté a nasekané najemno
sardinky (konzerva) 2 ks
v oleji (à 120–125 g), maso okapané, případně zbavené kůstek
rajčatová passata - pyré 500 g
olivy černé 50 g
bez pecek, slité a nakrájené
linguine 350 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
petrželka 1 svazek
nasekaná najemno
sýr pecorino 25 g
lze nahradit parmazánem, nastrouhaný najemno

Postup

1

Na pánvi na mírném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje a vhoďte strouhanku. Míchejte a opékejte, dokud strouhanka nezačne zlátnout.

2

Pak přidejte další lžíci oleje a česnek a ještě chvilku opékejte, aby se česnek rozvoněl, ale strouhanka se nespálila. Přemístěte ihned do misky a nechte vychladnout, z pánve vytřete poslední drobečky.

3

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Rozpalte uvolněnou pánev na středním plameni a vlijte poslední lžíci oleje.

4

Přidejte rozmarýn a sardinky a opékejte 2–3 minuty, během vaření rozbíjejte kousky ryb vařečkou jemně na kousky. Vlijte passatu, přidejte olivy a 10 minut nechte vařit.

5

Mezitím dejte do vroucí vody těstoviny. Zatímco se těstoviny vaří, přimíchejte do strouhanky polovinu pecorina nebo parmazánu a nasekanou petrželku (část odložte na posypání).

6

Těstoviny uvařte al dente (na skus) a slijte je, trošku vody z vaření si nechte stranou. Tu přidejte do omáčky, aby přilnula k těstovinám.

7

Do omáčky vhoďte těstoviny a promíchejte. Posypte opečenou strouhankou, odloženou petrželkou a zbytkem sýra.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč