Když se hladová rodina dožaduje večeře a vy jste zrovna nestihli nakoupit, vytrhne vám trn z paty právě tenhle recept. Všechny suroviny totiž najdete doma ve spíži a během půl hodiny z nich vykouzlíte báječně voňavé jídlo. Těstoviny jsou vděčná surovina a v tomto receptu je dvojnásob.
Suroviny
Postup
Na pánvi na mírném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje a vhoďte strouhanku. Míchejte a opékejte, dokud strouhanka nezačne zlátnout.
Pak přidejte další lžíci oleje a česnek a ještě chvilku opékejte, aby se česnek rozvoněl, ale strouhanka se nespálila. Přemístěte ihned do misky a nechte vychladnout, z pánve vytřete poslední drobečky.
Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Rozpalte uvolněnou pánev na středním plameni a vlijte poslední lžíci oleje.
Přidejte rozmarýn a sardinky a opékejte 2–3 minuty, během vaření rozbíjejte kousky ryb vařečkou jemně na kousky. Vlijte passatu, přidejte olivy a 10 minut nechte vařit.
Mezitím dejte do vroucí vody těstoviny. Zatímco se těstoviny vaří, přimíchejte do strouhanky polovinu pecorina nebo parmazánu a nasekanou petrželku (část odložte na posypání).
Těstoviny uvařte al dente (na skus) a slijte je, trošku vody z vaření si nechte stranou. Tu přidejte do omáčky, aby přilnula k těstovinám.
Do omáčky vhoďte těstoviny a promíchejte. Posypte opečenou strouhankou, odloženou petrželkou a zbytkem sýra.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )