Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchaná bublanina s čerstvým ovocem

Nadýchaná bublanina s čerstvým ovocem

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3704 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 444 g
Tuky 174 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dle původního receptu se vše prostě smíchalo (nejlépe ručním šlehačem) a vylilo na vymazaný a vysypaný plech a upeklo. Když se ale přidá trošku práce navíc, výsledek je o třídu lepší. Bublanina bude obzvlášť nadýchaná.

Suroviny

máslo ¾ hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 4 ks
sůl špetka
mléko 1 dcl
lze nahradit vodou
ovoce
rostlinný olej
na vymazání plechu
strouhanka
na vysypání plechu, lze nahradit kokosem

Postup

1

Ušlehám bílky se špetkou soli a částí cukru

2

V druhé míse vyšlehám žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem (v mikrovlnce).

3

Ke žloutkům přimíchám mouku s práškem do pečiva a dle potřeby přidám trochu mléka (jsou-li vejce velká, není potřeba).

4

Lehce přimíchám ušlehaný sníh. Těsto vyliji na plech a pokladu ovocem: nejčastěji kombinace meruňkového kompotu (okapaného) a mražených jahod, malin, borůvek - co je po ruce. Vynikající je s rebarborou a jahodami. V sezoně s libovolným čerstvým ovocem.

5

Peču při 170 st.C do růžova a až je zapíchnutá špejle suchá).

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: cermacka

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...