Dle původního receptu se vše prostě smíchalo (nejlépe ručním šlehačem) a vylilo na vymazaný a vysypaný plech a upeklo. Když se ale přidá trošku práce navíc, výsledek je o třídu lepší. Bublanina bude obzvlášť nadýchaná.
Suroviny
Postup
Ušlehám bílky se špetkou soli a částí cukru
V druhé míse vyšlehám žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem (v mikrovlnce).
Ke žloutkům přimíchám mouku s práškem do pečiva a dle potřeby přidám trochu mléka (jsou-li vejce velká, není potřeba).
Lehce přimíchám ušlehaný sníh. Těsto vyliji na plech a pokladu ovocem: nejčastěji kombinace meruňkového kompotu (okapaného) a mražených jahod, malin, borůvek - co je po ruce. Vynikající je s rebarborou a jahodami. V sezoně s libovolným čerstvým ovocem.
Peču při 170 st.C do růžova a až je zapíchnutá špejle suchá).
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com