0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ouška s trojím hráškem, burratou a houbami

Ouška s trojím hráškem, burratou a houbami

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2718 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 279 g
Tuky 100 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až o prázdninách najdete v lese hříbky nebo lišky, můžete jimi tohle báječné bezmasé jídlo ještě obohatit. 

Suroviny

těstoviny 400 g
orecchiette (nebo jiné krátké)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
cibule bílá 1 ks
nakrájená na kostičky
houby 250 g
třeba drobné hnědé žampiony nebo šiitake, nakrájené na plátky, velmi drobné stačí jen rozpůlit
baby špenát 100 g
(lze použít i rukolu, mangold nebo mladé pampelišky či kopřivy)
mražený hrášek 250 g
prolitý horkou vodou a odkapaný
hrášek cukrový 250 g
vejce 2 ks
prošlehaná
parmazán 40 g
mozzarella 1
burrata nebo klasická mozzarella
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
hráškové výhonky 1 bal
na posypání

1 Ve velkém hrnci vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny, aby byly al dente.

2 Mezitím v pánvi na středním až silném ohni na lžíci olivového oleje opečte cibuli doměkka, vsypte houby, mírně ztlumte vařič a opečte je doměkka a zlatohněda. Mírně osolte a opepřete. Vsypte mladý špenát a míchejte, až zavadne. Odstavte.

3 Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin podle údajů na obalu odeberte 250ml vody z těstovin, k těstovinám přisypte hrášek (kuličky i lusky), zesilte oheň a minutu vařte. Sceďte a vraťte do hrnce, vypněte vařič.

4 Do prošlehaných vajec v misce po 1 lžíci postupně vešlehejte vidličkou celkem 3 lžíce horké vody z vaření těstovin, aby se vejce prohřála.

5 Naředěná vejce vlijte do hrnce a vařečkou je vmíchejte do těstovin, aby se jimi obalila. Vmíchejte polovinu parmazánu, opepřete a podle potřeby ještě trochu zvlhčete vodou. Vmíchejte odložený obsah pánve. Rozdělte na talíře, posypte zbývajícím parmazánem a citronovou kůrou a ozdobte hráškovými výhonky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit