Ouška s trojím hráškem, burratou a houbami

Ouška s trojím hráškem, burratou a houbami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2718 kcal
Bílkoviny 151 g
Cukr 279 g
Tuky 100 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Až o prázdninách najdete v lese hříbky nebo lišky, můžete jimi tohle báječné bezmasé jídlo ještě obohatit. 

Suroviny

těstoviny 400 g
orecchiette (nebo jiné krátké)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
cibule bílá 1 ks
nakrájená na kostičky
houby 250 g
třeba drobné hnědé žampiony nebo šiitake, nakrájené na plátky, velmi drobné stačí jen rozpůlit
baby špenát 100 g
(lze použít i rukolu, mangold nebo mladé pampelišky či kopřivy)
mražený hrášek 250 g
prolitý horkou vodou a odkapaný
hrášek cukrový 250 g
vejce 2 ks
prošlehaná
parmazán 40 g
mozzarella 1
burrata nebo klasická mozzarella
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
hráškové výhonky 1 bal
na posypání

1 Ve velkém hrnci vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny, aby byly al dente.

2 Mezitím v pánvi na středním až silném ohni na lžíci olivového oleje opečte cibuli doměkka, vsypte houby, mírně ztlumte vařič a opečte je doměkka a zlatohněda. Mírně osolte a opepřete. Vsypte mladý špenát a míchejte, až zavadne. Odstavte.

3 Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin podle údajů na obalu odeberte 250ml vody z těstovin, k těstovinám přisypte hrášek (kuličky i lusky), zesilte oheň a minutu vařte. Sceďte a vraťte do hrnce, vypněte vařič.

4 Do prošlehaných vajec v misce po 1 lžíci postupně vešlehejte vidličkou celkem 3 lžíce horké vody z vaření těstovin, aby se vejce prohřála.

5 Naředěná vejce vlijte do hrnce a vařečkou je vmíchejte do těstovin, aby se jimi obalila. Vmíchejte polovinu parmazánu, opepřete a podle potřeby ještě trochu zvlhčete vodou. Vmíchejte odložený obsah pánve. Rozdělte na talíře, posypte zbývajícím parmazánem a citronovou kůrou a ozdobte hráškovými výhonky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit