Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem
Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 61 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 6 g
Tuky 2 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý salát původně z francouzského Nice nese po celém světě název Nicoise. Proslul tím, že je lehký, sytý a chutný!

Související recepty

Suroviny

fazolky zelené 1 hrst
blanšírované
tuňák (konzerva)
v olivovém oleji
pokrájené na klínky
jarní cibulka 1 hrst
nasekaná
pokrájené
bazalka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě mletý
na zakápnutí
ančovičky (konzerva)
řezy
sůl

Postup

1

Dejte do mísy hrst blanšírovaných zelených fazolek, rozdrobte na ně slitého konzerovaného tuňáka v olivovém oleji, přidejte rajče pokrájené na klínky, hrst nasekané jarní cibulky, lžíci černých oliv a lžíci jemně sekané bazalky.

2

Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte. Při podávání můžete ozdobit vejcem uvařeným natvrdo a sardelovými řezy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...