0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem

Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 61 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 6 g
Tuky 2 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý salát původně z francouzského Nice nese po celém světě název Nicoise. Proslul tím, že je lehký, sytý a chutný!

Suroviny

fazolky zelené 1 hrst
blanšírované
tuňák (konzerva)
v olivovém oleji
pokrájené na klínky
jarní cibulka 1 hrst
nasekaná
olivy černé 1 PL
pokrájené
bazalka 1 PL
nasekaná
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
na zakápnutí
ančovičky (konzerva)
řezy
sůl

Postup

1

Dejte do mísy hrst blanšírovaných zelených fazolek, rozdrobte na ně slitého konzerovaného tuňáka v olivovém oleji, přidejte rajče pokrájené na klínky, hrst nasekané jarní cibulky, lžíci černých oliv a lžíci jemně sekané bazalky.

2

Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte. Při podávání můžete ozdobit vejcem uvařeným natvrdo a sardelovými řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč