Pestrý salát původně z francouzského Nice nese po celém světě název Nicoise. Proslul tím, že je lehký, sytý a chutný!
Suroviny
fazolky zelené
1
hrst
blanšírované
tuňák (konzerva)
v olivovém oleji
rajče
1
ks
pokrájené na klínky
jarní cibulka
1
hrst
nasekaná
olivy černé
1
PL
pokrájené
bazalka
1
PL
nasekaná
pepř
čerstvě mletý
na zakápnutí
ančovičky (konzerva)
řezy
sůl
Postup
1
Dejte do mísy hrst blanšírovaných zelených fazolek, rozdrobte na ně slitého konzerovaného tuňáka v olivovém oleji, přidejte rajče pokrájené na klínky, hrst nasekané jarní cibulky, lžíci černých oliv a lžíci jemně sekané bazalky.
2
Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte. Při podávání můžete ozdobit vejcem uvařeným natvrdo a sardelovými řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lehce a zdravě: všestranný tuňák z konzervy na 6 způsobů(24 receptů )