Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nivová pomazánka
Nivová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nivová pomazánka

3.9/5 Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2111 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 25 g
Tuky 199 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nivová pomazánka patří mezi stálice večírků. Perfektně se hodí na jednohubky i chlebíčky. Recept je velmi jednoduchý a můžete se vsadit, že z obložených talířů zmizí kousky s aromatickou nivovou pomazánkou mezi prvními. Zdobit ji můžete nejen hroznovým vínem, které ji osvěží, ale i vlašskými (nebo jinými) ořechy a/nebo jarní cibulkou. Přidáme i tip na odlehčení osvědčeného receptu bílým jogurtem a zdravou verzi nivové pomazánky z tvarohu.

Suroviny

niva nebo jiný podobný sýr
majonéza 100 g
jarní cibulka 2 ks
bílá část nakrájená nadrobno
sůl
na ozdobení

Postup

1

Nivu nastrouhejte najemno. Tradiční pomazánkové promíchejte s majonézou a jarní cibulkou. Vmíchejte nivu a osolte podle chuti. Ozdobte rozpůlenými kuličkami hroznového vína.

NĚCO NAVÍC
Odlehčenou variantu získáte použitím bílého jogurtu namísto majonézy. Anebo zkuste malou obměnu: Smíchejte tvaroh, sýr s modrou plísní, jarní cibulky a nasekané vlašské ořechy a kuličky hroznového vína.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...