Nivová pomazánka patří mezi stálice obložených mís, zdobit ji můžete nejen hroznovým vínem, které ji osvěží, ale i (vlašskými) ořechy a/nebo jarní cibulkou.
Suroviny
sýr s modrou plísní
220
g
niva nebo jiný podobný sýr
pomazánkové máslo
200
g
majonéza
100
g
jarní cibulka
2
ks
bílá část nakrájená nadrobno
sůl
na ozdobení
Postup
1
Nivu nastrouhejte najemno. Tradiční pomazánkové promíchejte s majonézou a jarní cibulkou. Vmíchejte nivu a osolte podle chuti. Ozdobte rozpůlenými kuličkami hroznového vína.
NĚCO NAVÍC
Odlehčenou variantu získáte, použitím bílého jogurtu namísto majonézy. Anebo zkuste malou obměnu: Smíchejte tvaroh, sýr s modrou plísní, jarní cibulky a nasekané vlašské ořechy a kuličky hroznového vína.