Nivová pomazánka patří mezi stálice večírků. Perfektně se hodí na jednohubky i chlebíčky. Recept je velmi jednoduchý a můžete se vsadit, že z obložených talířů zmizí kousky s aromatickou nivovou pomazánkou mezi prvními. Zdobit ji můžete nejen hroznovým vínem, které ji osvěží, ale i vlašskými (nebo jinými) ořechy a/nebo jarní cibulkou. Přidáme i tip na odlehčení osvědčeného receptu bílým jogurtem a zdravou verzi nivové pomazánky z tvarohu.
Suroviny
Postup
Nivu nastrouhejte najemno. Pomazánkové máslo promíchejte s majonézou a jarní cibulkou. Vmíchejte nivu a osolte podle chuti. Pomazánku podávejte namazanou na pečivu, ozdobte rozpůlenými kuličkami hroznového vína.
NĚCO NAVÍC
Odlehčenou variantu získáte použitím bílého jogurtu namísto majonézy. Anebo zkuste malou obměnu: Smíchejte tvaroh, sýr s modrou plísní, jarní cibulky, nasekané vlašské ořechy a kuličky hroznového vína.