0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řízky po námořnicku

rizky po namornicku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Řízky po námořnicku

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1891 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 63 g
Tuky 144 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sandtnerová podobně jako M. D. Rettigová používá označení ‚řízky‘ prostě pro plátek (řez) masa. Omáčka je mimořádně jemná a vyvážená.

Suroviny

kýta 500 g
plátky
mouka 50 g
olej 40 g
nebo sádlo
máslo 40 g
kořenová zelenina 80 g
cibule 40 g
vývar 200 ml
zakysaná smetana 120 ml
sůl
koření
celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec , tymián

Postup

1

Maso osolte, naklepejte, poprašte moukou a zprudka osmažte na rozehřátém tuku.

2

V kastrole na másle osmahněte jemně nakrájenou zeleninu a cibuli, vložte maso, okořeňte, podlijte vývarem a pod poklicí na mírném plameni duste asi hodinu doměkka.

3

Maso vyjměte a přesuňte do servírovací mísy. Do smetany vmíchejte mouku, která zbyla po obalování, a vlijte ke šťávě v kastrolu.

4

Vařte za stálého míchání asi čtvrt hodiny. Částí omáčky přelijte maso, zbytek podávejte v omáčníku. Můžete ji také přecedit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit