Řízky po námořnicku

Řízky po námořnicku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1878 kcal
Bílkoviny 120 g
Cukr 57 g
Tuky 130 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sandtnerová podobně jako M. D. Rettigová používá označení ‚řízky‘ prostě pro plátek (řez) masa. Omáčka je mimořádně jemná a vyvážená

Suroviny

kýta 500 g
plátky
mouka 50 g
olej 40 g
či sádlo
máslo 40 g
zelenina 80 g
kořenová(mrkev,celer,petržel)
cibule 40 g
vývar 200 ml
sůl
celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec , tymián na dochuť
zakysaná smetana 120 ml
1. Maso osolte, naklepejte, poprašte moukou a zprudka osmažte na rozehřátém tuku. V kastrole na másle osmahněte jemně nakrájenou zeleninu a cibuli, vložte maso, okořeňte, podlijte vývarem a pod poklicí na mírném plameni duste asi hodinu doměkka.

2. Maso vyjměte a přesuňte do servírovací mísy. Do smetany vmíchejte mouku, která zbyla po obalování, a vlijte ke šťávě v kastrolu. Vařte za stálého míchání asi čtvrt hodiny. Částí omáčky přelijte maso, zbytek podávejte v omáčníku. Můžete ji také přecedit.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit