Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řízky po námořnicku
rizky po namornicku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Řízky po námořnicku

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1766 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 63 g
Tuky 129 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sandtnerová podobně jako M. D. Rettigová používá označení ‚řízky‘ prostě pro plátek (řez) masa. Omáčka je mimořádně jemná a vyvážená. Řízky po námořnicku jsou šťavnaté jídlo, které si zamilujete. 

Suroviny

plátky
mouka 50 g
olej 40 g
nebo sádlo
kořenová zelenina 80 g
vývar 200 ml
sůl
koření
celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec , tymián

Postup

1

Maso osolte, naklepejte, poprašte moukou a zprudka osmažte na rozehřátém tuku.

2

V kastrole na másle osmahněte jemně nakrájenou zeleninu a cibuli, vložte maso, okořeňte, podlijte vývarem a pod poklicí na mírném plameni duste asi hodinu doměkka.

3

Maso vyjměte a přesuňte do servírovací mísy. Do smetany vmíchejte mouku, která zbyla po obalování, a vlijte ke šťávě v kastrolu.

4

Vařte za stálého míchání asi čtvrt hodiny. Částí omáčky přelijte maso, zbytek podávejte v omáčníku. Můžete ji také přecedit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:20
Recept se nachází v č.7/05, str.86

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...