Lehké, a přesto syté nočky, sladkokyselý borůvkový žahour a k tomu strouhaný kokos... Pokud chcete zvýraznit jeho chuť, před obalováním ho pozvolna opražte!
Suroviny
ricotta
500
g
máslo
80
g
změklé + navíc na prolití nočků
vejce
2
ks
nastrouhaná z 1 citronu
mouka pšeničná polohrubá
300
g
nebo podle potřeby
na obalení
Na omáčku
borůvky
200
g
podle chuti
zakysaná smetana
200
g
Postup
1
Ricottu, máslo, vejce a citronovou kůru prošlehejte v míse. Přisypávejte postupně mouku a vypracujte těsto (nemělo by být příliš hutné). Lžící tvořte z těsta nočky, vařte je 10 minut ve vroucí vodě, slijte, prolijte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhaném kokosu.
2
Borůvky rozmačkejte a oslaďte podle chuti. Do hlubokých talířů rozdělte zakysanou smetanu, přelijte rozmačkanými borůvkami, doprostřed dejte nočky a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fialové mlsání aneb Ty nejlepší borůvkové dezerty. Ochutnejte cheesecake s bílou čokoládou, zapečenou kaši a další (35 receptů )
- Ovocné přelivy, které pozvednou každé knedlíčky, dezert, kaši i pudink. Připravte si žahour nebo malinovou omáčku(27 receptů )
- Noky: malé kousky těsta, které dokážou velké věci! Od zavářky do polévky až po hlavní chod(61 receptů )
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )