Lehké, a přesto syté nočky, sladkokyselý borůvkový žahour a k tomu strouhaný kokos... Pokud chcete zvýraznit jeho chuť, před obalováním ho pozvolna opražte!
Suroviny
ricotta
500
g
máslo
80
g
změklé + navíc na prolití nočků
vejce
2
ks
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
mouka pšeničná polohrubá
300
g
200–300 g, podle potřeby
kokos strouhaný
na obalení
Na omáčku
borůvky
200
g
krupicový cukr
podle chuti
zakysaná smetana
200
g
1 Ricottu, máslo, vejce a citronovou kůru prošlehejte v míse. Přisypávejte postupně mouku a vypracujte těsto (nemělo by být příliš hutné). Lžící tvořte z těsta nočky, vařte je 10 minut ve vroucí vodě, slijte, prolijte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhaném kokosu.
2 Borůvky rozmačkejte a oslaďte podle chuti. Do hlubokých talířů rozdělte zakysanou smetanu, přelijte rozmačkanými borůvkami, doprostřed dejte nočky a ihned podávejte.