Ricottové nočky s borůvkami a kokosem

Ricottové nočky s borůvkami a kokosem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3248 kcal
Bílkoviny 117 g
Cukr 274 g
Tuky 186 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, a přesto syté nočky, sladkokyselý borůvkový žahour a k tomu strouhaný kokos... Pokud chcete zvýraznit jeho chuť, před obalováním ho pozvolna opražte!

Suroviny

ricotta 500 g
máslo 80 g
změklé + navíc na prolití nočků
vejce 2 ks
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
mouka pšeničná polohrubá 300 g
200–300 g, podle potřeby
kokos strouhaný
na obalení
Na omáčku
borůvky 200 g
krupicový cukr
podle chuti
zakysaná smetana 200 g

1 Ricottu, máslo, vejce a citronovou kůru prošlehejte v míse. Přisypávejte postupně mouku a vypracujte těsto (nemělo by být příliš hutné). Lžící tvořte z těsta nočky, vařte je 10 minut ve vroucí vodě, slijte, prolijte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhaném kokosu.

2 Borůvky rozmačkejte a oslaďte podle chuti. Do hlubokých talířů rozdělte zakysanou smetanu, přelijte rozmačkanými borůvkami, doprostřed dejte nočky a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit