Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Okurky po sečuánsku
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 287 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 34 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jejich čínský název ,pai huang gua’, znamená zhruba ,rozplácnuté okurky‘, což plně vystihuje, jak se s nimi nakládá při přípravě. Díky této zdánlivé podivnosti se na nich vytvoří mnoho drobných plošek a lépe pak vstřebají výraznou marinádu.

Suroviny

salátová
sůl mořská 1 PL
jemná
česnek 3 stroužky
nadrobno
rýžový ocet 4 PL
rostlinný olej 1 PL
chilli olej chiu chow (viz Slovníček surovin v postupu), k podávání

Postup

1

Okurku položte na prkénko a čistým válečkem na těsto ji potlučte tak, aby změkla a místy popraskala. Pak okurku podélně rozřízněte na čtvrtiny a poté nakrájejte na nepravidelné kousky o velikosti sousta. Dejte je do misky, posypte solí a pak přesuňte do cedníku položeného/postaveného nad mísu. Nechte nasolovat 1 hodinu v chladničce.

2

Mezitím dejte do misky česnek, rýžový ocet a krupicový cukr a prošlehejte. Dejte chladit, zatímco se okurka nasoluje.

3

Okurku propláchněte pod mírně tekoucí studenou vodou, pak ji opravdu důkladně sceďte. Vsypte do misky a přidejte zálivku a chilli olej. Okurky lze jíst hned, ale čím déle je necháte odležet v chladu, tím lépe.

SLOVNÍČEK SUROVIN

  • CHILLI OLEJ CHIU CHOW pochází z jižní Číny. Vyrábí se z nakládaných chilli papriček a česneku a sójového oleje. Značka Lee Kum Kee je k dostání například na www.tasteofasia.cz. Můžete použít také Baues Chilli Oil – český chilli olej v sečuánském stylu –, se kterým jste se možná už setkali na farmářských trzích (FB @baues.chilli.oil).

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč