Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka s hořčicí a brandy
Omáčka s hořčicí a brandy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omáčka s hořčicí a brandy

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 198 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčku s hořčicí dodá šmrnc jemnému kuřecímu či krůtímu masu. Skvěle se ovšem hodí i k vepřovému.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo vypečený tuk
brandy 125 ml
vývar kuřecí 500 ml
rajčatová pasta 1 ČL
nebo protlak
jemný
nejlépe čerstvý
pepř mletý 6 kuliček
česnek 1 stroužek
oloupaný
hořčice hrubozrnná 1 ČL

Postup

1

Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opečte ho posledních pár minut spolu s moukou. Opatrně přilijte brandy a postupně zašlehejte vývar. Přidejte cukr, bobkové listy, pepř, hořčici a česnek. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen a vařte 10 minut do zhoustnutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...