Omáčku s hořčicí dodá šmrnc jemnému kuřecímu či krůtímu masu. Skvěle se ovšem hodí i k vepřovému.
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
nebo vypečený tuk
brandy
125
ml
vývar kuřecí
500
ml
rajčatová pasta
1
ČL
nebo protlak
krupicový cukr
1
ČL
jemný
bobkový list
2
ks
nejlépe čerstvý
pepř mletý
6
kuliček
česnek
1
stroužek
oloupaný
hořčice hrubozrnná
1
ČL
Postup
1
Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opečte ho posledních pár minut spolu s moukou. Opatrně přilijte brandy a postupně zašlehejte vývar. Přidejte cukr, bobkové listy, pepř, hořčici a česnek. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen a vařte 10 minut do zhoustnutí.