Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1091 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 150 g
Tuky 32 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická omáčka, která se báječně hodí k pečenému masu.

Suroviny

vývar hovězí 750 ml
nebo zeleninový
na kostičky
voda 150 ml
nové koření 4 kulička
pepř celý 7 kulička
tymián sušený 1 špetka
sůl
cukr

Postup

1

750 ml hovězího nebo zeleninového vývaru přiveďte k varu a vsypte 2–3 menší kyselé okurky, nakrájené na kostičky.

2

Do druhého hrnce dejte do 150 ml vody vařit 4 kuličky nového koření, 7 pepřů, 1 bobkový list a špetku sušeného tymiánu; asi za 10 minut – po vyluhování – přeceďte vodu do hrnce s okurkami.

3

Lžíci hladké mouky a lžičku hořčice vmíchejte do 120 ml zakysané smetany a směsí zahustěte omáčku, 20 minut povařte.

4

Osolte, okyselte citronovou šťávou či oslaďte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč