Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta s hráškem a šunkou

Když spojíte všechny snídaňové omelety do jedné, získáte báječnou večeři. A místo hrášku můžete příště vyzkoušet třeba výhonky mungo nebo naklíčnou čočku.
Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 4–6 vajec (podle velikosti)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce másla
    • 150 g mraženého hrášku 
    • 4 plátky šunky, nakrájené na kostičky
    • 150 g tvrdého sýra (ementál, gruyère, čedar, blaťácké zlato), nastrouhaného
    • pažitka na posypání

Příprava jídla

1 Na jednu omeletu vyklepněte do misky 2–3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte. Pánev postavte na střední plamen a počkejte, až se rozehřeje.

2 Do rozehřáté pánve dejte máslo, a jakmile se rozpustí, vlijte vejce. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila. Přisypte polovinu hrášku, šunky a sýra, počkejte, až bude omeleta shora skoro pevná, a potom ji překlopte napůl. Ještě minutku prohřívejte, poté sesuňte z pánve na talíř a podávejte. Zopakujte se zbylými ingrediencemi na druhou omeletu. Podávejte posypané pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud se vám nechce omeletu opékat a máte času nazbyt, prošlehejte všechna vejce, vmíchejte zbylé suroviny, směs vlijte do zapékací mísy a dejte do trouby rozehřáté na 180°C na 20-25 minut, až vejce ztuhnou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatová polévka s nočky

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Kofty s tahini omáčkou a květákovou rýží

Bruschetta Caesar

Do hodiny na stole

Snídaně na vidličku

Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty

REKLAMA

Přidat komentář