Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta s hráškem a šunkou
Omeleta s hráškem a šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta s hráškem a šunkou

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 29 g
Tuky 182 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Když spojíte všechny snídaňové omelety do jedné, získáte báječnou večeři. A místo hrášku můžete příště vyzkoušet třeba výhonky mungo nebo naklíčnou čočku.

Související recepty

Suroviny

vejce 5 ks
4–6, podle velikosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 150 g
šunka 4 plátky
nakrájená na kostičky
sýr 150 g
tvrdý (ementál, gruyère, čedar, blaťácké zlato), nastrouhaný
pažitka
na posypání

Postup

1

Na jednu omeletu vyklepněte do misky 2–3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte. Pánev postavte na střední plamen a počkejte, až se rozehřeje.

2

Do rozehřáté pánve dejte máslo, a jakmile se rozpustí, vlijte vejce. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila.

3

Přisypte polovinu hrášku, šunky a sýra, počkejte, až bude omeleta shora skoro pevná, a potom ji překlopte napůl. Ještě minutku prohřívejte, poté sesuňte z pánve na talíř a podávejte.

4

Zopakujte se zbylými ingrediencemi na druhou omeletu. Podávejte posypané pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud se vám nechce omeletu opékat a máte času nazbyt, prošlehejte všechna vejce, vmíchejte zbylé suroviny, směs vlijte do zapékací mísy a dejte do trouby rozehřáté na 180°C na 20-25 minut, až vejce ztuhnou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...