Omeleta s hráškem a šunkou

Omeleta s hráškem a šunkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 182 g
Cukr 29 g
Tuky 182 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Když spojíte všechny snídaňové omelety do jedné, získáte báječnou večeři. A místo hrášku můžete příště vyzkoušet třeba výhonky mungo nebo naklíčnou čočku.

Související recepty

Suroviny

vejce 5 ks
4–6, podle velikosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL
mražený hrášek 150 g
šunka 4 plátky
nakrájená na kostičky
sýr 150 g
tvrdý (ementál, gruyère, čedar, blaťácké zlato), nastrouhaný
pažitka
na posypání

1 Na jednu omeletu vyklepněte do misky 2–3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte. Pánev postavte na střední plamen a počkejte, až se rozehřeje.

2 Do rozehřáté pánve dejte máslo, a jakmile se rozpustí, vlijte vejce. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila. Přisypte polovinu hrášku, šunky a sýra, počkejte, až bude omeleta shora skoro pevná, a potom ji překlopte napůl. Ještě minutku prohřívejte, poté sesuňte z pánve na talíř a podávejte. Zopakujte se zbylými ingrediencemi na druhou omeletu. Podávejte posypané pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud se vám nechce omeletu opékat a máte času nazbyt, prošlehejte všechna vejce, vmíchejte zbylé suroviny, směs vlijte do zapékací mísy a dejte do trouby rozehřáté na 180°C na 20-25 minut, až vejce ztuhnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit