Postup
Na jednu omeletu vyklepněte do misky 2–3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte. Pánev postavte na střední plamen a počkejte, až se rozehřeje.
Do rozehřáté pánve dejte máslo, a jakmile se rozpustí, vlijte vejce. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila.
Přisypte polovinu hrášku, šunky a sýra, počkejte, až bude omeleta shora skoro pevná, a potom ji překlopte napůl. Ještě minutku prohřívejte, poté sesuňte z pánve na talíř a podávejte.
Zopakujte se zbylými ingrediencemi na druhou omeletu. Podávejte posypané pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Pokud se vám nechce omeletu opékat a máte času nazbyt, prošlehejte všechna vejce, vmíchejte zbylé suroviny, směs vlijte do zapékací mísy a dejte do trouby rozehřáté na 180°C na 20-25 minut, až vejce ztuhnou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Blesková vejce: Jídla, která jsou do 20 minut na stole (20 receptů )
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )
- Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku(29 receptů )