0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta s hráškem a šunkou

Omeleta s hráškem a šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 29 g
Tuky 182 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Když spojíte všechny snídaňové omelety do jedné, získáte báječnou večeři. A místo hrášku můžete příště vyzkoušet třeba výhonky mungo nebo naklíčnou čočku.

Suroviny

vejce 5 ks
4–6, podle velikosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL
mražený hrášek 150 g
šunka 4 plátky
nakrájená na kostičky
sýr 150 g
tvrdý (ementál, gruyère, čedar, blaťácké zlato), nastrouhaný
pažitka
na posypání

1 Na jednu omeletu vyklepněte do misky 2–3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte. Pánev postavte na střední plamen a počkejte, až se rozehřeje.

2 Do rozehřáté pánve dejte máslo, a jakmile se rozpustí, vlijte vejce. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila. Přisypte polovinu hrášku, šunky a sýra, počkejte, až bude omeleta shora skoro pevná, a potom ji překlopte napůl. Ještě minutku prohřívejte, poté sesuňte z pánve na talíř a podávejte. Zopakujte se zbylými ingrediencemi na druhou omeletu. Podávejte posypané pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud se vám nechce omeletu opékat a máte času nazbyt, prošlehejte všechna vejce, vmíchejte zbylé suroviny, směs vlijte do zapékací mísy a dejte do trouby rozehřáté na 180°C na 20-25 minut, až vejce ztuhnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit