Omeleta s kimči

Omeleta s kimči

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 428 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 7 g
Tuky 30 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zdravý start nového dne

Suroviny

vejce 2 ks
víno rýžové 1 ČL
lze vynechat
rostlinný olej 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
na kolečka
výhonky mungo 2 hrsti
pokrájené, lze nahradit libovolnými klíčky
kimči 2 PL
nasekané, okapané
kimči
další k podávání
sůl
lze nahradit rybí omáčkou
pepř
podle chuti
1 ks
konzerva tuňáka lze nahradit krabím masem, ve vlastní šťávě nebo vodě, k podávání
pažitka 1 hrst
nakrájená, k podávání

1 V misce prošlehejte vejce s vínem mirin nebo bez něj. Na středním až silném plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi olej, vsypte jarní cibulku, výhonky či klíčky a nasekané kimči a 2 minuty opékejte.

2 Vlijte vejce, osolte (ochuťte rybí omáčkou) a opepřete. Mírně ztlumte oheň a pánev přiklopte. Opékejte 2 minuty, aby vejce téměř ztuhla. Omeletu přehněte v polovině a dopečte podle libosti. Podávejte s dalším kimči a okapaným tuňákem nebo krabím masem z konzervy ozdobené pažitkou.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit