Zdravější start nového dne si ani neumíme představit.
Suroviny
vejce
2
ks
víno rýžové
1
ČL
sladké rýžové víno mirin, lze vynechat
rostlinný olej
1
ČL
jarní cibulka
1
ks
na kolečka
výhonky mungo
2
hrsti
pokrájené, lze nahradit libovolnými klíčky
kimči
2
PL
nasekané, okapané + další k podávání
sůl
lze nahradit rybí omáčkou
pepř
podle chuti
tuňák (konzerva)
1
ks
1 konzerva ve vlastní šťávě nebo vodě, lze nahradit krabím masem, ve vlastní šťávě nebo vodě, k podávání
pažitka
1
hrst
nakrájená, k podávání
Postup
1
V misce prošlehejte vejce s vínem mirin nebo bez něj. Na středním až silném plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi olej, vsypte jarní cibulku, výhonky či klíčky a nasekané kimči a 2 minuty opékejte.
2
Vlijte vejce, osolte (ochuťte rybí omáčkou) a opepřete. Mírně ztlumte oheň a pánev přiklopte. Opékejte 2 minuty, aby vejce téměř ztuhla. Omeletu přehněte v polovině a dopečte podle libosti. Podávejte s dalším kimči a okapaným tuňákem nebo krabím masem z konzervy ozdobené pažitkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Blesková vejce: Jídla, která jsou do 20 minut na stole (20 receptů )
- Dokonalá snídaně: 26 receptů na míchaná vajíčka a vaječné omelety (26 receptů )
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů )
- Zapojte do hry kimči a nastartujte imunitu(12 receptů )