0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta s kimči

Omeleta s kimči
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta s kimči

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 528 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 7 g
Tuky 31 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravější start nového dne si ani neumíme představit. 

Suroviny

vejce 2 ks
víno rýžové 1 ČL
sladké rýžové víno mirin, lze vynechat
rostlinný olej 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
na kolečka
výhonky mungo 2 hrsti
pokrájené, lze nahradit libovolnými klíčky
kimči 2 PL
nasekané, okapané + další k podávání
sůl
lze nahradit rybí omáčkou
pepř
podle chuti
tuňák (konzerva) 1 ks
1 konzerva ve vlastní šťávě nebo vodě, lze nahradit krabím masem, ve vlastní šťávě nebo vodě, k podávání
pažitka 1 hrst
nakrájená, k podávání

Postup

1

V misce prošlehejte vejce s vínem mirin nebo bez něj. Na středním až silném plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi olej, vsypte jarní cibulku, výhonky či klíčky a nasekané kimči a 2 minuty opékejte.

2

Vlijte vejce, osolte (ochuťte rybí omáčkou) a opepřete. Mírně ztlumte oheň a pánev přiklopte. Opékejte 2 minuty, aby vejce téměř ztuhla. Omeletu přehněte v polovině a dopečte podle libosti. Podávejte s dalším kimči a okapaným tuňákem nebo krabím masem z konzervy ozdobené pažitkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit