Omeleta s kimči

Omeleta s kimči

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 428 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 7 g
Tuky 30 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý start nového dne

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
víno rýžové 1 ČL
lze vynechat
rostlinný olej 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
na kolečka
výhonky mungo 2 hrsti
pokrájené, lze nahradit libovolnými klíčky
kimči 2 PL
nasekané, okapané
kimči
další k podávání
sůl
lze nahradit rybí omáčkou
pepř
podle chuti
1 ks
konzerva tuňáka lze nahradit krabím masem, ve vlastní šťávě nebo vodě, k podávání
pažitka 1 hrst
nakrájená, k podávání

1 V misce prošlehejte vejce s vínem mirin nebo bez něj. Na středním až silném plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi olej, vsypte jarní cibulku, výhonky či klíčky a nasekané kimči a 2 minuty opékejte.

2 Vlijte vejce, osolte (ochuťte rybí omáčkou) a opepřete. Mírně ztlumte oheň a pánev přiklopte. Opékejte 2 minuty, aby vejce téměř ztuhla. Omeletu přehněte v polovině a dopečte podle libosti. Podávejte s dalším kimči a okapaným tuňákem nebo krabím masem z konzervy ozdobené pažitkou.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit