0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Miniburgery s kimči majonézou

Miniburgery s kimči majonézou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2029 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 109 g
Tuky 119 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Setkání Orient-Západ na nejvyšší chuťové úrovni

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
malý, stonky a kořínky nakrájené nadrobno, lístky v celku
hovězí maso mleté 500 g
směs vepřového a hovězího
česnek 1 stroužek
utřený
chilli pasta gochujang 1 ČL
lze nahradit 1 lžící omáčky sriracha
sójová omáčka 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
sezamový olej ½ ČL
sůl
kimči 60 g
majonéza 4 PL
arašídový olej 1 PL
lze nahradit slunečnicovým
hamburgerová bulka 4 ks
okurka ½ ks
zbavená semen, nakrájená na sirky
limetová šťáva ½ PL
smíchat s okurkou
pekingské zelí 1 ks
malá hlávka, listy natrhané či pokrájené
jarní cibulka 2 ks
na šikmé plátky

1 V míse rukama důkladně propracujte koriandrové stonky a kořínky s masem, česnekem, chilli pastou nebo omáčkou sriracha, sójovou omáčkou, zázvorem, sezamovým olejem a špetkou soli. Vytvarujte 4 ploché karbanátky, zakryjte a odložte do chladničky.

2 Kimči rozmixujte s majonézou a odložte do chladničky.

3 Na středním ohni rozehřejte v pánvi olej a opečte karbanátky z každé strany 4 minuty, aby byly uvnitř hotové. Mezitím opečte řezné strany burgerových žemlí nasucho v pánvi nebo pod grilem.

4 Žemle obložte karbanátky, majonézou, okurkou, pekingským zelím, jarní cibulkou a listy koriandru. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na domácí žemle smíchejte 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 1-2 vejce, 8 lžic oleje a sůl. Přidejte 600 g prosáté hladké mouky a 1 prášek do pečiva. Podle potřeby přilijte mléko a vypracujte vláčné těsto. Vytvarujte žemle, posypte je (sezamem, solí) a pečte při 180 °C asi 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč