0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Miniburgery s kimči majonézou

Miniburgery s kimči majonézou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2029 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 109 g
Tuky 119 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Setkání Orient-Západ na nejvyšší chuťové úrovni

Suroviny

koriandr 1 svazek
malý, stonky a kořínky nakrájené nadrobno, lístky v celku
hovězí maso mleté 500 g
směs vepřového a hovězího
česnek 1 stroužek
utřený
chilli pasta gochujang 1 ČL
lze nahradit 1 lžící omáčky sriracha
sójová omáčka 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
sezamový olej 0.5 ČL
sůl
kimči 60 g
majonéza 4 PL
arašídový olej 1 PL
lze nahradit slunečnicovým
hamburgerová bulka 4 ks
okurka 0.5 ks
zbavená semen, nakrájená na sirky
limetová šťáva 0.5 PL
smíchat s okurkou
pekingské zelí 1 ks
malá hlávka, listy natrhané či pokrájené
jarní cibulka 2 ks
na šikmé plátky

1 V míse rukama důkladně propracujte koriandrové stonky a kořínky s masem, česnekem, chilli pastou nebo omáčkou sriracha, sójovou omáčkou, zázvorem, sezamovým olejem a špetkou soli. Vytvarujte 4 ploché karbanátky, zakryjte a odložte do chladničky.

2 Kimči rozmixujte s majonézou a odložte do chladničky.

3 Na středním ohni rozehřejte v pánvi olej a opečte karbanátky z každé strany 4 minuty, aby byly uvnitř hotové. Mezitím opečte řezné strany burgerových žemlí nasucho v pánvi nebo pod grilem.

4 Žemle obložte karbanátky, majonézou, okurkou, pekingským zelím, jarní cibulkou a listy koriandru. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na domácí žemle smíchejte 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 1-2 vejce, 8 lžic oleje a sůl. Přidejte 600 g prosáté hladké mouky a 1 prášek do pečiva. Podle potřeby přilijte mléko a vypracujte vláčné těsto. Vytvarujte žemle, posypte je (sezamem, solí) a pečte při 180 °C asi 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Mechový dort: Hit Instagramu i milovníků zdravějších dezertů
  • Zajímavosti

Mechový dort: Hit Instagramu i milovníků zdravějších dezertů

Je zelený, nadýchaný a fotogenický. Mechový dort je díky svému složení také zdravější alternativou mlsání. Nenechte se zmást, typickou zelenkavou barvu nezískal od potravinářského barviva, ale díky špenátu. Jeho chuť si získá i zapřisáhlé...
Škola vaření: Jak na nakládání hub a zeleniny na kyselo
  • Tipy a triky

Škola vaření: Jak na nakládání hub a zeleniny na kyselo

Přinesli jste znovu plný košík hub a už nevíte, kam s nimi? Pak nastala ideální příležitost uchovat je pro zimní sezónu. Jednou z možností je sušení, část hub ovšem můžete také naložit do kyselého nálevu - získáte tak skvělou pochoutku k...
Za vůní dálek: připravte si filipínskou merendu
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: připravte si filipínskou merendu

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotických, xxxx Filipín a poznejte typické suroviny a pokrmy tamní...

Obchod Apetit