Setkání Orient-Západ na nejvyšší chuťové úrovni
Suroviny
1 V míse rukama důkladně propracujte koriandrové stonky a kořínky s masem, česnekem, chilli pastou nebo omáčkou sriracha, sójovou omáčkou, zázvorem, sezamovým olejem a špetkou soli. Vytvarujte 4 ploché karbanátky, zakryjte a odložte do chladničky.
2 Kimči rozmixujte s majonézou a odložte do chladničky.
3 Na středním ohni rozehřejte v pánvi olej a opečte karbanátky z každé strany 4 minuty, aby byly uvnitř hotové. Mezitím opečte řezné strany burgerových žemlí nasucho v pánvi nebo pod grilem.
4 Žemle obložte karbanátky, majonézou, okurkou, pekingským zelím, jarní cibulkou a listy koriandru. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Na domácí žemle smíchejte 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 1-2 vejce, 8 lžic oleje a sůl. Přidejte 600 g prosáté hladké mouky a 1 prášek do pečiva. Podle potřeby přilijte mléko a vypracujte vláčné těsto. Vytvarujte žemle, posypte je (sezamem, solí) a pečte při 180 °C asi 20 minut.