Miniburgery s kimči majonézou

Miniburgery s kimči majonézou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2029 kcal
Bílkoviny 140 g
Cukr 109 g
Tuky 119 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Setkání Orient-Západ na nejvyšší chuťové úrovni

Suroviny

koriandr 1 svazek
malý, stonky a kořínky nakrájené nadrobno, lístky v celku
hovězí maso mleté 500 g
směs vepřového a hovězího
česnek 1 stroužek
utřený
chilli pasta gochujang 1 ČL
lze nahradit 1 lžící omáčky sriracha
sójová omáčka 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
sezamový olej 0.5 ČL
sůl
kimči 60 g
majonéza 4 PL
arašídový olej 1 PL
lze nahradit slunečnicovým
hamburgerová bulka 4 ks
okurka 0.5 ks
zbavená semen, nakrájená na sirky
limetová šťáva 0.5 PL
smíchat s okurkou
pekingské zelí 1 ks
malá hlávka, listy natrhané či pokrájené
jarní cibulka 2 ks
na šikmé plátky

1 V míse rukama důkladně propracujte koriandrové stonky a kořínky s masem, česnekem, chilli pastou nebo omáčkou sriracha, sójovou omáčkou, zázvorem, sezamovým olejem a špetkou soli. Vytvarujte 4 ploché karbanátky, zakryjte a odložte do chladničky.

2 Kimči rozmixujte s majonézou a odložte do chladničky.

3 Na středním ohni rozehřejte v pánvi olej a opečte karbanátky z každé strany 4 minuty, aby byly uvnitř hotové. Mezitím opečte řezné strany burgerových žemlí nasucho v pánvi nebo pod grilem.

4 Žemle obložte karbanátky, majonézou, okurkou, pekingským zelím, jarní cibulkou a listy koriandru. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na domácí žemle smíchejte 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 1-2 vejce, 8 lžic oleje a sůl. Přidejte 600 g prosáté hladké mouky a 1 prášek do pečiva. Podle potřeby přilijte mléko a vypracujte vláčné těsto. Vytvarujte žemle, posypte je (sezamem, solí) a pečte při 180 °C asi 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit