Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2029 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 109 g
Tuky 119 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Setkání Orient-Západ na nejvyšší chuťové úrovni

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
malý, stonky a kořínky nakrájené nadrobno, lístky v celku
směs vepřového a hovězího
česnek 1 stroužek
utřený
lze nahradit 1 lžící omáčky sriracha
sójová omáčka 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
sezamový olej ½ ČL
sůl
kimči 60 g
majonéza 4 PL
lze nahradit slunečnicovým
okurka ½ ks
zbavená semen, nakrájená na sirky
limetová šťáva ½ PL
smíchat s okurkou
malá hlávka, listy natrhané či pokrájené
jarní cibulka 2 ks
na šikmé plátky

Postup

1

V míse rukama důkladně propracujte koriandrové stonky a kořínky s masem, česnekem, chilli pastou nebo omáčkou sriracha, sójovou omáčkou, zázvorem, sezamovým olejem a špetkou soli. Vytvarujte 4 ploché karbanátky, zakryjte a odložte do chladničky.

2

Kimči rozmixujte s majonézou a odložte do chladničky.

3

Na středním ohni rozehřejte v pánvi olej a opečte karbanátky z každé strany 4 minuty, aby byly uvnitř hotové. Mezitím opečte řezné strany burgerových žemlí nasucho v pánvi nebo pod grilem.

4

Žemle obložte karbanátky, majonézou, okurkou, pekingským zelím, jarní cibulkou a listy koriandru. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na domácí žemle smíchejte 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 1-2 vejce, 8 lžic oleje a sůl. Přidejte 600 g prosáté hladké mouky a 1 prášek do pečiva. Podle potřeby přilijte mléko a vypracujte vláčné těsto. Vytvarujte žemle, posypte je (sezamem, solí) a pečte při 180 °C asi 20 minut.

[[nid:26184]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín