Miniburgery s kimči majonézou

Miniburgery s kimči majonézou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2029 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 109 g
Tuky 119 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Setkání Orient-Západ na nejvyšší chuťové úrovni

Související recepty

Suroviny

koriandr 1 svazek
malý, stonky a kořínky nakrájené nadrobno, lístky v celku
hovězí maso mleté 500 g
směs vepřového a hovězího
česnek 1 stroužek
utřený
chilli pasta gochujang 1 ČL
lze nahradit 1 lžící omáčky sriracha
sójová omáčka 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
sezamový olej 0.5 ČL
sůl
kimči 60 g
majonéza 4 PL
arašídový olej 1 PL
lze nahradit slunečnicovým
hamburgerová bulka 4 ks
okurka 0.5 ks
zbavená semen, nakrájená na sirky
limetová šťáva 0.5 PL
smíchat s okurkou
pekingské zelí 1 ks
malá hlávka, listy natrhané či pokrájené
jarní cibulka 2 ks
na šikmé plátky

1 V míse rukama důkladně propracujte koriandrové stonky a kořínky s masem, česnekem, chilli pastou nebo omáčkou sriracha, sójovou omáčkou, zázvorem, sezamovým olejem a špetkou soli. Vytvarujte 4 ploché karbanátky, zakryjte a odložte do chladničky.

2 Kimči rozmixujte s majonézou a odložte do chladničky.

3 Na středním ohni rozehřejte v pánvi olej a opečte karbanátky z každé strany 4 minuty, aby byly uvnitř hotové. Mezitím opečte řezné strany burgerových žemlí nasucho v pánvi nebo pod grilem.

4 Žemle obložte karbanátky, majonézou, okurkou, pekingským zelím, jarní cibulkou a listy koriandru. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na domácí žemle smíchejte 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 1-2 vejce, 8 lžic oleje a sůl. Přidejte 600 g prosáté hladké mouky a 1 prášek do pečiva. Podle potřeby přilijte mléko a vypracujte vláčné těsto. Vytvarujte žemle, posypte je (sezamem, solí) a pečte při 180 °C asi 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit