Tahle americká specialita se hodí jako příloha i jako samotné jídlo. Mléko spolu s moukou vytvoří jemnou omáčku, která báječně ,spojí‘ brambory...
Suroviny
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Středně velký zapékací pekáč vymažte máslem. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
2
Třetinu brambor narovnejte na dno peká- če (měly by se částečně překrývat), poprašte je dvěma lžícemi hladké mouky, poklaďte kousky másla a polovinou slaniny; podle chuti osolte. Stejně připravte další dvě vrstvy. Poslední už jen poprašte zbytkem mouky a osolte.
3
Mléko zahřejte tak, aby se skoro vařilo, vsypte do něj papriku a zamíchejte. Nalijte směs na brambory; mouka na horní vrstvě by se měla rozpustit. Pečte hodinu, prvních dvacet minut přikryté.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(29 receptů)
- Krajové speciality z brambor jako tip na rychlé a chutné večeře. Připravte si prostá jídla našich předků(18 receptů)
- Týdenní úsporná kuchařka 3. díl: Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou vás nenechají chladnými(9 receptů)
Komentáře
To co za blud??!! Katastrofa... nikomu to doma nechutilo! Skoda slaninky... :'(