Tahle americká specialita se hodí jako příloha i jako samotné jídlo. Mléko spolu s moukou vytvoří jemnou omáčku, která báječně ,spojí‘ brambory...
Suroviny
brambory
1
kg
máslo
200
g
mléko
500
ml
mouka pšeničná hladká
6
PL
paprika sladká
0.5
PL
slanina
8
plátků
sůl
na dochucení
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Středně velký zapékací pekáč vymažte máslem. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
2
Třetinu brambor narovnejte na dno peká- če (měly by se částečně překrývat), poprašte je dvěma lžícemi hladké mouky, poklaďte kousky másla a polovinou slaniny; podle chuti osolte. Stejně připravte další dvě vrstvy. Poslední už jen poprašte zbytkem mouky a osolte.
3
Mléko zahřejte tak, aby se skoro vařilo, vsypte do něj papriku a zamíchejte. Nalijte směs na brambory; mouka na horní vrstvě by se měla rozpustit. Pečte hodinu, prvních dvacet minut přikryté.
Komentáře
Anonym
30.08.2007 22:06
Apetit 11/04
Barbora Šťastná
18.02.2009 20:00
Doba pečení
Lucia Jančíková
27.08.2019 13:31
To co za blud??!! Katastrofa.
To co za blud??!! Katastrofa... nikomu to doma nechutilo! Skoda slaninky... :'(