Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční punč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 85
Více než dvě hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1422 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 139 g
Tuky 1 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápoj, po kterém roztají i ledové královny. Sušené ovoce do punče vybírejte podle vlastní chuti – výborné jsou třeba i švestky nebo hrušky. Vánoční punč si můžete připravit nejen v čase Vánoc. Hřát vás bude po celou zimu. 

Související recepty

Suroviny

rozinky 100 g
sušené brusinky 50 g
rum 30 ml
nebo griotka
čaj ½ l
černý, silný
nakrájený na plátky
skořice 4 svitky
cukr
podle chuti

Postup

1

Sušené ovoce nasypte do misky, zalijte je rumem nebo griotkou a nechte namáčet nejméně dvě hodiny (klidně i několik dní).

2

Čaj, víno, plátky citronu a svitky skořice přiveďte k varu.

3

Do nahřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem, zalijte punčem a podle chuti oslaďte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

04.09.2007 15:17
Recept se nachází v č.12/05, str.45

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...