Foukané ořechové rohlíčky máčené v čokoládě patří mezi vánoční cukroví, které milujeme všichni. Jejich křehká textura a jemná chuť je prostě nepřekonatelná. Recept na tyto ořechové rohlíčky často putuje z generace na generaci, a proč by taky ne, vždyť osvědčené věci není třeba měnit. Toto ořechové vánoční cukroví snad nikdy nevyjde z módy, protože každý kousek je plný nostalgických vzpomínek na rodinné svátky.
Suroviny
Postup
Mouku prosejte s cukrem, přidejte jedlou sodu, mleté ořechy a nakrájené máslo.
Zpracujte na pevné těsto, které rozdělte na kousky. Každý kousek vtlačte v tenčí vrstvě do formičky na ořechové rohlíčky.
Pečte v troubě předehřáté jen na 150 °C asi 15-20 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou a uvnitř zůstanou duté.
Po upečení nechte cukroví krátce vychladnout ve formičkách a pak ho vyklopte.
Rohlíčky po vychladnutí buď ozdobně pocákejte rozehřátou čokoládou, nebo oba konce namočte v čokoládě (zabere více času).