Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 52
Do 30 minut Velmi snadné asi 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3339 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 275 g
Tuky 226 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Foukané ořechové rohlíčky máčené v čokoládě patří mezi vánoční cukroví, které milujeme všichni. Jejich křehká textura a jemná chuť je prostě nepřekonatelná. Recept na tyto ořechové rohlíčky často putuje z generace na generaci, a proč by taky ne, vždyť osvědčené věci není třeba měnit. Toto ořechové vánoční cukroví snad nikdy nevyjde z módy, protože každý kousek je plný nostalgických vzpomínek na rodinné svátky.

Postup

1

Mouku prosejte s cukrem, přidejte jedlou sodu, mleté ořechy a nakrájené máslo.

2

Zpracujte na pevné těsto, které rozdělte na kousky. Každý kousek vtlačte v tenčí vrstvě do formičky na ořechové rohlíčky.

3

Pečte v troubě předehřáté jen na 150 °C asi 15-20 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou a uvnitř zůstanou duté.

4

Po upečení nechte cukroví krátce vychladnout ve formičkách a pak ho vyklopte.

5

Rohlíčky po vychladnutí buď ozdobně pocákejte rozehřátou čokoládou, nebo oba konce namočte v čokoládě (zabere více času).

Autor: pavla78

Apetit magazín