Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 350 °C.
V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, vlašské ořechy, cukr a špetku soli.
V hrnci na středním plameni rozpustíme máslo a povaříme do světle hnědé barvy. Vmícháme do suchých surovin.
Těsto upečte dozlatova cca 30 minut.
Vyjměte z trouby a posypte čokoládou a necháme ji na horkém koláči odstát a poté rozetřete zadní částí lžíce. Nechte vychladnout a následnľ rozdrobte na kousky.
Připravte krém z ovesných vloček: Naplňte velkou mísu ledem. 3/4 šálku smetany zahřejte v mikrovlnné troubě. V mixéru rozmixujte na pyré s ovesnými vločkami, cukrem, špetkou soli, vanilkou a muškátovým oříškem. Dejte v míse chladid do ledové lázně.
V jiné misce šlehejte zbývající 3/4 šálku smetany, dokud se nevytvoří měkké vrcholy; vmícháme pyré z ovesných vloček. Ovesnou smetanu, banány a drcenou kůru navrstvěte do 4 sklenic na parfait.
Foto: MagicStudio, AI generated