Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené batáty se salsou verde
Pečené batáty se salsou verde
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené batáty se salsou verde

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2824 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 267 g
Tuky 146 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasládlé batáty a výrazná bylinková salsa verde jdou fantasticky dohromady. Parmazánem rozhodně nešetřete, krásně batáty a salsu propojí (a navíc vypečený příjemně křupe).

Suroviny

batáty 1,4 kg
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
Na salsu verde
bazalka 1 hrnek
+ k podávání
petrželka 1 hrnek
hladkolistá
pažitka ½ hrnku
česnek 2 stroužky
oloupané
olivový olej ½ hrnku

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Batáty nakrájejte do 3/4 tloušťky na plátky – nejlépe to jde, pokud si batát položíte mezi 2 vařečky, tak ho nakrájíte na plátky, ale díky vařečkám nikdy nedokrojíte.

2

Batáty dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte 40–45 minut doměkka. Posypte parmazánem a dejte ještě na 5–10 minut péct.

3

Na salsu verde rozmixujte všechny ingredience v mixéru. Podávejte k bramborám.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín