Nasládlé batáty a výrazná bylinková salsa verde jdou fantasticky dohromady. Parmazánem rozhodně nešetřete, krásně batáty a salsu propojí (a navíc vypečený příjemně křupe).
Suroviny
batáty
1,4
kg
olivový olej
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán
100
g
strouhaný
Na salsu verde
bazalka
1
hrnek
+ k podávání
petrželka
1
hrnek
hladkolistá
pažitka
½
hrnku
česnek
2
stroužky
oloupané
olivový olej
½
hrnku
citronová šťáva
2
PL
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C. Batáty nakrájejte do 3/4 tloušťky na plátky – nejlépe to jde, pokud si batát položíte mezi 2 vařečky, tak ho nakrájíte na plátky, ale díky vařečkám nikdy nedokrojíte.
2
Batáty dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte 40–45 minut doměkka. Posypte parmazánem a dejte ještě na 5–10 minut péct.
3
Na salsu verde rozmixujte všechny ingredience v mixéru. Podávejte k bramborám.