Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2008 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 163 g
Tuky 92 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křepelčí maso má příjemně výraznou chuť a pokud ho zkombinujete s naší přílohou z brambor a pórku, získáte pokrm jako z luxusní restaurace. 

Suroviny

křepelka 2 ks
tymián 2 snítka
olivový olej
na potření a zakapání
med
na potření
sůl a pepř
křepelčí vejce 4 ks
3 ks
pórky očištěné a podélně přepůlené
brambory 8 ks
typ A, salátové, nakrájené na plátky
Na zálivku
hořčice hrubozrnná 2 ČL
jablečný ocet 1 PL
ořechový olej 3 PL

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Do každé křepelky dejte snítky tymiánu. Zvenku potřete trochou oleje a medu a opepřete a řádně osolte. Dejte do pekáčku a pečte 30–40 minut dozlatova. Pak vyjměte a nechte na teplém místě odpočinout.

2 Zatímco se křepelky pečou, přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou. Vložte vejce a vařte 2 minuty. Pak vyjměte a dejte zchladit pod tekoucí studenou vodu. Oloupejte a dejte stranou. Do čisté vroucí osolené vody dejte pórek a vařte ho 10 minut doměkka. Vyjměte děrovanou sběračkou a v míse pokapejte olivovým olejem, dokud je pórek ještě horký. Do uvolněné vroucí vody vložte brambory a vařte 8–10 minut doměkka, sceďte a přidejte k pórku.

3 Na zálivku prošlehejte hořčici a ocet. Pak po částech zašlehejte olej, aby zálivka byla hustá. Osolte a opepřete. Přepulte vejce a rozporcujte křepelky.

Při podávání na talíř naaranžujte hnízda z pórku, k tomu přidejte brambory a na ně křepelčí prsíčka, pak stehýnka, obložte uvařenými vajíčky a pokapejte zálivkou. 

NĚCO NAVÍC
Kuchyňskou úpravou se rozumí křepelka oškubaná, zbavená vnitřností, bez hlavy a pařátů. Dále očištěná a případně svázaná stehýnka a křidýlka podvléknutá dolů. Tedy kousek čistý a upravený tak, aby se s ním dalo okamžitě začít vařit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit