0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2008 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 163 g
Tuky 92 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křepelčí maso má příjemně výraznou chuť a pokud ho zkombinujete s naší přílohou z brambor a pórku, získáte pokrm jako z luxusní restaurace. 

Suroviny

křepelka 2 ks
tymián 2 snítka
olivový olej
na potření a zakapání
med
na potření
sůl a pepř
křepelčí vejce 4 ks
3 ks
pórky očištěné a podélně přepůlené
brambory 8 ks
typ A, salátové, nakrájené na plátky
Na zálivku
hořčice hrubozrnná 2 ČL
jablečný ocet 1 PL
ořechový olej 3 PL

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Do každé křepelky dejte snítky tymiánu. Zvenku potřete trochou oleje a medu a opepřete a řádně osolte. Dejte do pekáčku a pečte 30–40 minut dozlatova. Pak vyjměte a nechte na teplém místě odpočinout.

2 Zatímco se křepelky pečou, přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou. Vložte vejce a vařte 2 minuty. Pak vyjměte a dejte zchladit pod tekoucí studenou vodu. Oloupejte a dejte stranou. Do čisté vroucí osolené vody dejte pórek a vařte ho 10 minut doměkka. Vyjměte děrovanou sběračkou a v míse pokapejte olivovým olejem, dokud je pórek ještě horký. Do uvolněné vroucí vody vložte brambory a vařte 8–10 minut doměkka, sceďte a přidejte k pórku.

3 Na zálivku prošlehejte hořčici a ocet. Pak po částech zašlehejte olej, aby zálivka byla hustá. Osolte a opepřete. Přepulte vejce a rozporcujte křepelky.

Při podávání na talíř naaranžujte hnízda z pórku, k tomu přidejte brambory a na ně křepelčí prsíčka, pak stehýnka, obložte uvařenými vajíčky a pokapejte zálivkou. 

NĚCO NAVÍC
Kuchyňskou úpravou se rozumí křepelka oškubaná, zbavená vnitřností, bez hlavy a pařátů. Dále očištěná a případně svázaná stehýnka a křidýlka podvléknutá dolů. Tedy kousek čistý a upravený tak, aby se s ním dalo okamžitě začít vařit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč