0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jelení wellington

Jelení wellington
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jelení wellington

3.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2263 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 59 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle "jelen v kabátku" ze slaniny, špenátu a listového těsta vám přinese pověst mistra kuchaře!

Suroviny

máslo 1 PL
šalotka 2 ks
nasekaná nadrobno
baby špenát 150 g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
maso z jelena 800 g
jelení hřbet (nebo hovězí svíčková)
rostlinný olej 1 PL
listové těsto 1 bal
anglická slanina 100 g
vejce 1 ks
prošlehané

1 Na másle opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce poduste. Nechte vychladnout.

2 Očištěný jelení hřbet zprudka opečte na oleji ze všech stran, bude to trvat 4–6 minut. Osolte a opepřete a nechte vychladnout. Na plát vyváleného listového těsta rozložte plátky slaniny, okraje ponechte volné. Na ně naneste špenát. Na ten položte maso a zabalte – těsto můžete ozdobit mělkými zářezy.

3 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte zhruba 25–30 mi- nut. Těsto musí být upečené dozlatova a maso by mělo být na řezu růžové. Mělo by mít optimálně 50°C, což snadno zjistíte teploměrem zapíchnutým do středu. Pak vyjměte a nechte 5 minut odpočívat. Krájejte na plátky a podávejte například s čočkovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit