Tenhle "jelen v kabátku" ze slaniny, špenátu a listového těsta vám přinese pověst mistra kuchaře!
Suroviny
Postup
Na másle opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce poduste. Nechte vychladnout.
Očištěný jelení hřbet zprudka opečte na oleji ze všech stran, bude to trvat 4–6 minut. Osolte a opepřete a nechte vychladnout. Na plát vyváleného listového těsta rozložte plátky slaniny, okraje ponechte volné. Na ně naneste špenát. Na ten položte maso a zabalte – těsto můžete ozdobit mělkými zářezy.
Troubu předehřejte na 200°C. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte zhruba 25–30 mi- nut. Těsto musí být upečené dozlatova a maso by mělo být na řezu růžové. Mělo by mít optimálně 50°C, což snadno zjistíte teploměrem zapíchnutým do středu. Pak vyjměte a nechte 5 minut odpočívat. Krájejte na plátky a podávejte například s čočkovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nadivoko! 12 receptů, díky kterým si zamilujete zvěřinu(12 receptů )
- Novoroční hostina(4 recepty )
- 20 nejlepších zvěřinových receptů(20 receptů )