0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jelení wellington
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2263 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 59 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle "jelen v kabátku" ze slaniny, špenátu a listového těsta vám přinese pověst mistra kuchaře!

Suroviny

máslo 1 PL
šalotka 2 ks
nasekaná nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
maso z jelena 800 g
jelení hřbet (nebo hovězí svíčková)
rostlinný olej 1 PL
listové těsto 1 bal
vejce 1 ks
prošlehané

1 Na másle opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce poduste. Nechte vychladnout.

2 Očištěný jelení hřbet zprudka opečte na oleji ze všech stran, bude to trvat 4–6 minut. Osolte a opepřete a nechte vychladnout. Na plát vyváleného listového těsta rozložte plátky slaniny, okraje ponechte volné. Na ně naneste špenát. Na ten položte maso a zabalte – těsto můžete ozdobit mělkými zářezy.

3 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte zhruba 25–30 mi- nut. Těsto musí být upečené dozlatova a maso by mělo být na řezu růžové. Mělo by mít optimálně 50°C, což snadno zjistíte teploměrem zapíchnutým do středu. Pak vyjměte a nechte 5 minut odpočívat. Krájejte na plátky a podávejte například s čočkovým salátem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč