Křupavé kůrce z trouby se nic nevyrovná, ale i tak představují tyto brambory z pomalého hrnce důstojnou náhradu. Navíc kvůli nim nemusíte žhavit troubu a horké na vás vděčně počkají i do večera.
Suroviny
Postup
Neoloupané brambory vydrhněte a osušte. Propíchejte je po celé ploše vidličkou, důkladně potřete olivovým olejem a osolte. Každou bramboru zabalte do alobalu a dobře utěsněte. Vložte brambory na dno hrnce, zakryjte pokličkou a vařte na vyšší stupeň (high) 4–5 hodin nebo na nízký (low) 6–8 hodin. Dobu přípravy přizpůsobte velikosti brambor.
Hotové měkké brambory opatrně vyjměte z alobalu a rozkrojte či roztrhněte. Do každé dejte trochu nastrouhaného čedaru, který se teplem částečně rozteče, pokapejte zakysanou smetanou a posypte nakrájenou jarní cibulkou.
NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem můžete připravit také batáty.