0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijský bůček v housce

Asijský bůček v housce

3.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4176 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 118 g
Tuky 340 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za prvé: bůčkový sendvič zvládne udělat každý chlap, za druhé: dostanete do sebe i zeleninu, takže nebudete mít výčitky svědomí, a za třetí: i když jde o bůček, chutná sendvič hrozně čerstvě, a vy máte pocit, že jste snědli něco děsně zdravého!

Suroviny

bůček 1 kg
bez kosti a kůže
Na marinádu
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, oloupaný, nastrouhaný najemno
sójová omáčka 60 ml
chilli omáčka sladká 4 PL
sriracha 1 PL
+ k podávání
kečup 60 ml
koření pěti vůní 0.5 ČL
K podávání
bageta
rustikální, lze nahradit ciabattou
chilli paprička 2 ks
červené, nasekané
jarní cibulka 1 svazek
nasekané
řeřicha 1.5 bal
koriandr 1 svazek
nasekané listy
Okurkové pickle
okurka 1 ks
krupicový cukr 1 PL
rýžový ocet 100 ml

1 Smíchejte přísady na marinádu a obalte v ní bůček. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc marinovat.

2 Na druhý den rozehřejte troubu na 180 °C. Bůček i s marinádou dejte do pekáčku, přiklopte a pečte 2 hodiny doměkka, podle potřeby podlévejte vodou.

3 Zatímco se bůček peče, naložte okurku. Nakrájejte ji na plátky. V míse zalijte cukr troškou vroucí vody a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rýžový ocet a okurku. Promíchejte a dejte do sklenice zkřehnout.

4 Jakmile je bůček měkký, vyjměte ho a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte ho na silnější plátky. Ze šťávy v pekáčku slijte tuk. Šťáva by měla mít sirupovitou konzistenci. Pokud je příliš hustá, rozřeďte ji vroucí vodou. Plátky bůčku vraťte do šťávy a omočte je v ní ze všech stran. (Až sem si maso můžete připravit den předem.)

5 Bůček vraťte do trouby, zvyšte teplotu na 220 °C a pečte 20 minut, až chutě prostoupí masem. Pak vyjměte.

6 Bagetky nebo ciabatty prořízněte a naplňte je masem, doplňte jarní cibulkou a okurkovým pickle. Ozdobte chilli, řeřichou a koriandrem. Podávejte s chilli omáčkou, aby si fandící pánové případně mohli náplň ještě přiostřit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit