
Asijský bůček v housce
Za prvé: bůčkový sendvič zvládne udělat každý chlap, za druhé: dostanete do sebe i zeleninu, takže nebudete mít výčitky svědomí, a za třetí: i když jde o bůček, chutná sendvič hrozně čerstvě, a vy máte pocit, že jste snědli něco děsně zdravého!
Ingredience
- 1 kg vepřového bůčku bez kosti a kůže
- 4 stroužky česneku, drcené
- 5 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného najemno
- 60 ml sójové omáčky
- 4 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce chilli omáčky sriracha + k podávání
- 60 ml dobrého kečupu
- 1/2 lžičky koření pěti vůní
- rustikální bagetky nebo ciabatty
- 2 červené chilli papričky, nasekané
- svazek jarní cibulky, nasekaný
- 1–2 krabičky řeřichy
- svazek koriandru, nasekané listy
- 1 salátová okurka
- 1 lžíce krupicového cukru
- 100 ml rýžového octa
NA MARINÁDU
K PODÁVÁNÍ
OKURKOVÉ PICKLE
Příprava jídla
1 Smíchejte přísady na marinádu a obalte v ní bůček. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc marinovat.
2 Na druhý den rozehřejte troubu na 180 °C. Bůček i s marinádou dejte do pekáčku, přiklopte a pečte 2 hodiny doměkka, podle potřeby podlévejte vodou.
3 Zatímco se bůček peče, naložte okurku. Nakrájejte ji na plátky. V míse zalijte cukr troškou vroucí vody a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rýžový ocet a okurku. Promíchejte a dejte do sklenice zkřehnout.
4 Jakmile je bůček měkký, vyjměte ho a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte ho na silnější plátky. Ze šťávy v pekáčku slijte tuk. Šťáva by měla mít sirupovitou konzistenci. Pokud je příliš hustá, rozřeďte ji vroucí vodou. Plátky bůčku vraťte do šťávy a omočte je v ní ze všech stran. (Až sem si maso můžete připravit den předem.)
5 Bůček vraťte do trouby, zvyšte teplotu na 220 °C a pečte 20 minut, až chutě prostoupí masem. Pak vyjměte.
6 Bagetky nebo ciabatty prořízněte a naplňte je masem, doplňte jarní cibulkou a okurkovým pickle. Ozdobte chilli, řeřichou a koriandrem. Podávejte s chilli omáčkou, aby si fandící pánové případně mohli náplň ještě přiostřit.
Přidat komentář