Asijský bůček v housce

Asijský bůček v housce

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4176 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 118 g
Tuky 340 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za prvé: bůčkový sendvič zvládne udělat každý chlap, za druhé: dostanete do sebe i zeleninu, takže nebudete mít výčitky svědomí, a za třetí: i když jde o bůček, chutná sendvič hrozně čerstvě, a vy máte pocit, že jste snědli něco děsně zdravého!

Související recepty

Suroviny

bůček 1 kg
bez kosti a kůže
Na marinádu
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, oloupaný, nastrouhaný najemno
sójová omáčka 60 ml
chilli omáčka sladká 4 PL
sriracha 1 PL
+ k podávání
kečup 60 ml
koření pěti vůní 0.5 ČL
K podávání
bageta
rustikální, lze nahradit ciabattou
chilli paprička 2 ks
červené, nasekané
jarní cibulka 1 svazek
nasekané
řeřicha 1.5 bal
koriandr 1 svazek
nasekané listy
Okurkové pickle
okurka 1 ks
krupicový cukr 1 PL
rýžový ocet 100 ml

1 Smíchejte přísady na marinádu a obalte v ní bůček. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc marinovat.

2 Na druhý den rozehřejte troubu na 180 °C. Bůček i s marinádou dejte do pekáčku, přiklopte a pečte 2 hodiny doměkka, podle potřeby podlévejte vodou.

3 Zatímco se bůček peče, naložte okurku. Nakrájejte ji na plátky. V míse zalijte cukr troškou vroucí vody a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rýžový ocet a okurku. Promíchejte a dejte do sklenice zkřehnout.

4 Jakmile je bůček měkký, vyjměte ho a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte ho na silnější plátky. Ze šťávy v pekáčku slijte tuk. Šťáva by měla mít sirupovitou konzistenci. Pokud je příliš hustá, rozřeďte ji vroucí vodou. Plátky bůčku vraťte do šťávy a omočte je v ní ze všech stran. (Až sem si maso můžete připravit den předem.)

5 Bůček vraťte do trouby, zvyšte teplotu na 220 °C a pečte 20 minut, až chutě prostoupí masem. Pak vyjměte.

6 Bagetky nebo ciabatty prořízněte a naplňte je masem, doplňte jarní cibulkou a okurkovým pickle. Ozdobte chilli, řeřichou a koriandrem. Podávejte s chilli omáčkou, aby si fandící pánové případně mohli náplň ještě přiostřit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit