Za prvé: bůčkový sendvič zvládne udělat každý chlap, za druhé: dostanete do sebe i zeleninu, takže nebudete mít výčitky svědomí, a za třetí: i když jde o bůček, chutná sendvič hrozně čerstvě, a vy máte pocit, že jste snědli něco děsně zdravého! Kolik dalších důvodů ještě potřebujete, abyste si tenhle asijský bůček v housce připravili?
Suroviny
Postup
Smíchejte přísady na marinádu a obalte v ní bůček. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc marinovat.
Na druhý den rozehřejte troubu na 180 °C. Bůček i s marinádou dejte do pekáčku, přiklopte a pečte 2 hodiny doměkka, podle potřeby podlévejte vodou.
Zatímco se bůček peče, naložte okurku. Nakrájejte ji na plátky. V míse zalijte cukr troškou vroucí vody a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rýžový ocet a okurku. Promíchejte a dejte do sklenice zkřehnout.
Jakmile je bůček měkký, vyjměte ho a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte ho na silnější plátky. Ze šťávy v pekáčku slijte tuk. Šťáva by měla mít sirupovitou konzistenci. Pokud je příliš hustá, rozřeďte ji vroucí vodou. Plátky bůčku vraťte do šťávy a omočte je v ní ze všech stran. (Až sem si maso můžete připravit den předem.)
Bůček vraťte do trouby, zvyšte teplotu na 220 °C a pečte 20 minut, až chutě prostoupí masem. Pak vyjměte.
Bagetky nebo ciabatty prořízněte a naplňte je masem, doplňte jarní cibulkou a okurkovým pickle. Ozdobte chilli, řeřichou a koriandrem. Podávejte s chilli omáčkou, aby si fandící pánové případně mohli náplň ještě přiostřit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokřupava vypečený bůček bez komplikací: 25 ověřených receptů a triky, díky kterým bude vždy perfektní(27 receptů )
- Prasečinka aneb bůček v hlavní roli(12 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů )