0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijský bůček v housce

Asijský bůček v housce

3.7/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4176 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 118 g
Tuky 340 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za prvé: bůčkový sendvič zvládne udělat každý chlap, za druhé: dostanete do sebe i zeleninu, takže nebudete mít výčitky svědomí, a za třetí: i když jde o bůček, chutná sendvič hrozně čerstvě, a vy máte pocit, že jste snědli něco děsně zdravého!

Suroviny

bůček 1 kg
bez kosti a kůže
Na marinádu
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, oloupaný, nastrouhaný najemno
sójová omáčka 60 ml
chilli omáčka sladká 4 PL
sriracha 1 PL
+ k podávání
kečup 60 ml
koření pěti vůní ½ ČL
K podávání
bageta
rustikální, lze nahradit ciabattou
chilli paprička 2 ks
červené, nasekané
jarní cibulka 1 svazek
nasekané
řeřicha 1,5 bal
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekané listy
Okurkové pickle
krupicový cukr 1 PL
rýžový ocet 100 ml

1 Smíchejte přísady na marinádu a obalte v ní bůček. Společně nechte v zakryté nádobě přes noc marinovat.

2 Na druhý den rozehřejte troubu na 180 °C. Bůček i s marinádou dejte do pekáčku, přiklopte a pečte 2 hodiny doměkka, podle potřeby podlévejte vodou.

3 Zatímco se bůček peče, naložte okurku. Nakrájejte ji na plátky. V míse zalijte cukr troškou vroucí vody a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rýžový ocet a okurku. Promíchejte a dejte do sklenice zkřehnout.

4 Jakmile je bůček měkký, vyjměte ho a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte ho na silnější plátky. Ze šťávy v pekáčku slijte tuk. Šťáva by měla mít sirupovitou konzistenci. Pokud je příliš hustá, rozřeďte ji vroucí vodou. Plátky bůčku vraťte do šťávy a omočte je v ní ze všech stran. (Až sem si maso můžete připravit den předem.)

5 Bůček vraťte do trouby, zvyšte teplotu na 220 °C a pečte 20 minut, až chutě prostoupí masem. Pak vyjměte.

6 Bagetky nebo ciabatty prořízněte a naplňte je masem, doplňte jarní cibulkou a okurkovým pickle. Ozdobte chilli, řeřichou a koriandrem. Podávejte s chilli omáčkou, aby si fandící pánové případně mohli náplň ještě přiostřit.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč