Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7642 kcal
Bílkoviny 257 g
Cukr 249 g
Tuky 607 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S papričkami zacházejte opatrně – raději jich dejte méně a další podávejte v mističce zvlášť. Hostům také můžete nabídnout jednotlivé ‚komponenty‘ v mističkách a pobídnout je, ať si placky obloží sami podle libosti. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
plus na poprášení
1 PL
sušené droždí rozpuštěná ve lžíci vody
sůl 1 ČL
Na bůček
vývar kuřecí 1 l
vepřové sádlo 100 g
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 4 stroužky
zmáčknuté
zázvor (čerstvý)
cca 5cm kousek, čestvý, nasekaný
sójová omáčka 1 PL
1 svitek
kůra kasie
badyán 1 hvězdička
2
mandarinková nebo pomerančová kůra sušená
sůl špetka
bůček 1.5 kg
libový, bez kosti
K podávání
koriandr
nahrubo nakrájený
sezamový olej
sójová omáčka
chilli paprička 2 ks
červená, nakrájená na plátky

1 Na bůček předehřejte troubu na 150°C. V kastrolu s poklicí vhodném do trouby smíchejte všechny přísady kromě masa. Do vzniklé směsi vložte maso a obraťte ho v ní. Přiklopte a duste v troubě, až se maso začne rozpadat (4–4,5 hodiny). Maso udržujte teplé v tekutině, v níž se dusilo, pak ho před podáváním sceďte a natrhejte nahrubo. 

2 Mezitím v míse smíchejte mouku s droždím a pořádnou špetkou soli. Přidejte 150–170ml vody, promíchejte, vyklopte na mírně pomoučněnou plochu a prohněťte dohladka. V míse mírně vytřené tukem nechte zakryté utěrkou kynout na dvojnásobný objem (asi 1 hodinu).

3 Těsto rozdělte na 6–8 stejně velkých kousků. Rukama z nich na mírně pomoučněné ploše vytvarujte placičky o průměru cca 10cm. Na mírném až středním ohni rozehřejte pánev a opečte je dozlatova a aby byly propečené (2–3 minuty po každé straně).

Podávejte takto: chlebové placky podélně nařízněte v půli, ale přitom nedokrojte (viz foto). Naplňte natrhaným vepřovým masem, ochuťte koriandrem, olejem, sójovkou, chilli papričkou a octem podle libosti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit