Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

4/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7642 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 249 g
Tuky 607 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S papričkami zacházejte opatrně – raději jich dejte méně a další podávejte v mističce zvlášť. Hostům také můžete nabídnout jednotlivé ‚komponenty‘ v mističkách a pobídnout je, ať si placky obloží sami podle libosti. 

Suroviny

plus na poprášení
1 PL
sušené droždí rozpuštěná ve lžíci vody
sůl 1 ČL
Na bůček
vývar kuřecí 1 l
vepřové sádlo 100 g
nakrájená nahrubo
česnek 4 stroužky
zmáčknuté
zázvor (čerstvý)
cca 5cm kousek, čestvý, nasekaný
sójová omáčka 1 PL
1 svitek
kůra kasie
badyán 1 hvězdička
2
mandarinková nebo pomerančová kůra sušená
sůl špetka
bůček 1,5 kg
libový, bez kosti
K podávání
koriandr čerstvý
nahrubo nakrájený
sezamový olej
sójová omáčka
červená, nakrájená na plátky

Postup

1

Na bůček předehřejte troubu na 150°C. V kastrolu s poklicí vhodném do trouby smíchejte všechny přísady kromě masa. Do vzniklé směsi vložte maso a obraťte ho v ní. Přiklopte a duste v troubě, až se maso začne rozpadat (4-4,5 hodiny). Maso udržujte teplé v tekutině, v níž se dusilo, pak ho před podáváním sceďte a natrhejte nahrubo.

2

Mezitím v míse smíchejte mouku s droždím a pořádnou špetkou soli. Přidejte 150-170ml vody, promíchejte, vyklopte na mírně pomoučněnou plochu a prohněťte dohladka. V míse mírně vytřené tukem nechte zakryté utěrkou kynout na dvojnásobný objem (asi 1 hodinu).

3

Těsto rozdělte na 6-8 stejně velkých kousků. Rukama z nich na mírně pomoučněné ploše vytvarujte placičky o průměru cca 10cm. Na mírném až středním ohni rozehřejte pánev a opečte je dozlatova a aby byly propečené (2-3 minuty po každé straně).

4

Podávejte takto: chlebové placky podélně nařízněte v půli, ale přitom nedokrojte (viz foto). Naplňte natrhaným vepřovým masem, ochuťte koriandrem, olejem, sójovkou, chilli papričkou a octem podle libosti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Komentáře

29.08.2016 23:50

Recept je výborný - nesehnala jsem bohužel narychlo badyán a kasii - nahradila jsem 1 kusem klasické skořice. První recept, kde mi opravdu chutnal čerstvý koriandr - sráží chuť tučnějšího masa. Opravdu moc recept chutnal především mužům a dospělým. Pro mé děti byly chuti příliš intenzivní. Pokud neseženete černý rýžový ocet, doporučuji použít jemnější balsamico.
Chlebové placky doporučuji péct pomaleji na sucho.

Apetit magazín