0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 6 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7642 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 249 g
Tuky 607 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S papričkami zacházejte opatrně – raději jich dejte méně a další podávejte v mističce zvlášť. Hostům také můžete nabídnout jednotlivé ‚komponenty‘ v mističkách a pobídnout je, ať si placky obloží sami podle libosti. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
plus na poprášení
1 PL
sušené droždí rozpuštěná ve lžíci vody
sůl 1 ČL
Na bůček
vývar kuřecí 1 l
vepřové sádlo 100 g
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 4 stroužky
zmáčknuté
zázvor (čerstvý)
cca 5cm kousek, čestvý, nasekaný
sójová omáčka 1 PL
1 svitek
kůra kasie
badyán 1 hvězdička
2
mandarinková nebo pomerančová kůra sušená
sůl špetka
bůček 1.5 kg
libový, bez kosti
K podávání
koriandr čerstvý
nahrubo nakrájený
sezamový olej
sójová omáčka
chilli paprička 2 ks
červená, nakrájená na plátky

1 Na bůček předehřejte troubu na 150°C. V kastrolu s poklicí vhodném do trouby smíchejte všechny přísady kromě masa. Do vzniklé směsi vložte maso a obraťte ho v ní. Přiklopte a duste v troubě, až se maso začne rozpadat (4–4,5 hodiny). Maso udržujte teplé v tekutině, v níž se dusilo, pak ho před podáváním sceďte a natrhejte nahrubo. 

2 Mezitím v míse smíchejte mouku s droždím a pořádnou špetkou soli. Přidejte 150–170ml vody, promíchejte, vyklopte na mírně pomoučněnou plochu a prohněťte dohladka. V míse mírně vytřené tukem nechte zakryté utěrkou kynout na dvojnásobný objem (asi 1 hodinu).

3 Těsto rozdělte na 6–8 stejně velkých kousků. Rukama z nich na mírně pomoučněné ploše vytvarujte placičky o průměru cca 10cm. Na mírném až středním ohni rozehřejte pánev a opečte je dozlatova a aby byly propečené (2–3 minuty po každé straně).

Podávejte takto: chlebové placky podélně nařízněte v půli, ale přitom nedokrojte (viz foto). Naplňte natrhaným vepřovým masem, ochuťte koriandrem, olejem, sójovkou, chilli papričkou a octem podle libosti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Komentáře

Eva Lapešová

Recept je výborný - nesehnala jsem bohužel narychlo badyán a kasii - nahradila jsem 1 kusem klasické skořice. První recept, kde mi opravdu chutnal čerstvý koriandr - sráží chuť tučnějšího masa. Opravdu moc recept chutnal především mužům a dospělým. Pro mé děti byly chuti příliš intenzivní. Pokud neseženete černý rýžový ocet, doporučuji použít jemnější balsamico.
Chlebové placky doporučuji péct pomaleji na sucho.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit