Grilovaný losos s kadeřávkem a vermutovou omáčkou

Grilovaný losos s kadeřávkem a vermutovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2803 kcal
Bílkoviny 150 g
Cukr 58 g
Tuky 206 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sváteční večeře jako z dobré restaurace. Už za půl hodiny nesete na stůl!

Suroviny

losos 4 filety
máslo 50 g
rozpuštěné, + na vymazání
kadeřávek 140 g
brambory
nové, varný typ A, vařené ve slupce
sůl
pepř mletý
Na omáčku
vývar 600 ml
smetana ke šlehání 4 PL
vermut 4 PL
bílý
máslo 85 g
studené, na kousky
tymián 1 ČL

1Zahřejte gril na vysokou teplotu. Připravte omáčku: Vývar, smetanu a vermut vlijte do středně velkého rendlíku a prudce vařte, aby se objem zredukoval na čtvrtinu. Stáhněte z ohně a udržujte v teple.

2Lososa potřete ze všech stran polovinou másla, osolte a opepřete. Dejte ho na plech lehce vytřený máslem a grilujte 8 minut, aby byl taktak propečený.

3Zatímco se losos peče, přiveďte k varu hrnec osolené vody, vsypte kadeřávek a 3–4 minuty ho vařte. Pak ho slijte, důkladně osušte, vraťte do hrnce a smíchejte se zbývajícím rozpuštěným máslem. Přiklopte, aby zůstal teplý.

4Omáčku zahřejte těsně pod bod varu, pak po jednotlivých kouskách vmíchejte vychlazené máslo. Přimíchejte tymián a dochuťte solí a pepřem.

5K podávání rozdělte kadeřávek na prohřáté talíře, navrch položte lososí filety. Trochu omáčky nakapejte na rybu a další přes kapustu. Podávejte s bramborami a zbývající omáčkou v omáčníku nebo malém džbánku.

 

 

 

 

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit