Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný losos s kadeřávkem a vermutovou omáčkou
Grilovaný losos s kadeřávkem a omáčkou
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Grilovaný losos s kadeřávkem a vermutovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2803 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 58 g
Tuky 206 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční večeře jako z dobré restaurace. Už za půl hodiny nesete na stůl!

Suroviny

losos 4 filety
po 175 – 200 g
rozpuštěné, + na vymazání
nebo kapusta, na proužky
sůl
pepř mletý
Na omáčku
vývar zeleninový 600 ml
nebo rybí
bílý suchý
studené, na kousky
tymián 1 ČL
čerstvých lístků

Postup

1

Zahřejte gril na vysokou teplotu. Připravte omáčku: Vývar, smetanu a vermut vlijte do středně velkého rendlíku a prudce vařte, aby se objem zredukoval na čtvrtinu. Stáhněte z ohně a udržujte v teple.

2

Lososa potřete ze všech stran polovinou másla, osolte a opepřete. Dejte ho na plech lehce vytřený máslem a grilujte 8 minut, aby byl taktak propečený.

3

Zatímco se losos peče, přiveďte k varu hrnec osolené vody, vsypte kadeřávek a 3–4 minuty ho vařte. Pak ho slijte, důkladně osušte, vraťte do hrnce a smíchejte se zbývajícím rozpuštěným máslem. Přiklopte, aby zůstal teplý.

4

Omáčku zahřejte těsně pod bod varu, pak po jednotlivých kouskách vmíchejte vychlazené máslo. Přimíchejte tymián a dochuťte solí a pepřem.

5

K podávání rozdělte kadeřávek na prohřáté talíře, navrch položte lososí filety. Trochu omáčky nakapejte na rybu a další přes kapustu. Podávejte s bramborami a zbývající omáčkou v omáčníku nebo malém džbánku.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...