Grilovaný losos s kadeřávkem a vermutovou omáčkou

Grilovaný losos s kadeřávkem a vermutovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2803 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 58 g
Tuky 206 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční večeře jako z dobré restaurace. Už za půl hodiny nesete na stůl!

Suroviny

losos 4 filety
máslo 50 g
rozpuštěné, + na vymazání
kadeřávek 140 g
brambory
nové, varný typ A, vařené ve slupce
sůl
pepř mletý
Na omáčku
vývar 600 ml
smetana ke šlehání 4 PL
vermut 4 PL
bílý
máslo 85 g
studené, na kousky
tymián 1 ČL

1Zahřejte gril na vysokou teplotu. Připravte omáčku: Vývar, smetanu a vermut vlijte do středně velkého rendlíku a prudce vařte, aby se objem zredukoval na čtvrtinu. Stáhněte z ohně a udržujte v teple.

2Lososa potřete ze všech stran polovinou másla, osolte a opepřete. Dejte ho na plech lehce vytřený máslem a grilujte 8 minut, aby byl taktak propečený.

3Zatímco se losos peče, přiveďte k varu hrnec osolené vody, vsypte kadeřávek a 3–4 minuty ho vařte. Pak ho slijte, důkladně osušte, vraťte do hrnce a smíchejte se zbývajícím rozpuštěným máslem. Přiklopte, aby zůstal teplý.

4Omáčku zahřejte těsně pod bod varu, pak po jednotlivých kouskách vmíchejte vychlazené máslo. Přimíchejte tymián a dochuťte solí a pepřem.

5K podávání rozdělte kadeřávek na prohřáté talíře, navrch položte lososí filety. Trochu omáčky nakapejte na rybu a další přes kapustu. Podávejte s bramborami a zbývající omáčkou v omáčníku nebo malém džbánku.

 

 

 

 

 

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit