Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený losos v bylinkové strouhance & batátové hranolky
Pečený losos v bylinkové strouhance & batátové hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený losos v bylinkové strouhance & batátové hranolky

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3303 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 281 g
Tuky 146 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle odlehčenou verzi fish & chips oceníte, pokud čekáte víc strávníků. Žádné zdlouhavé smažení. Připraveného lososa v bylinkové strouhance a batátové hranolky stačí jen rozložit na plechy a zbytek práce za vás odvede trouba.

Suroviny

oloupané a nakrájené na tenké hranolky
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka panko 120 g
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná + lístky navíc k podávání
najemno nastrouhaná z 1 citronu
chilli sušené 1 ČL
vločky
rozpuštěné
losos 800 g
4x 200g horní filet, zbavený kůže
majonéza
k podávání
klínky k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C.

2

Tenké hranolky z batátů pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti, promíchejte a v jedné vrstvě rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30–35 minut dozlatova.

3

Mezitím připravte rybu. Do misky dejte strouhanku panko, nasekanou petrželku, jemně nastrouhanou citronovou kůru, chilli vločky a rozpuštěné máslo. Osolte a opepřete podle chuti a promíchejte.

4

Vrchní část a boky lososa obalte v bylinkové strouhance a vyskládejte na další plech vyložený pečicím papírem.

5

Batáty na plechu v polovině pečení promíchejte, aby se opékaly rovnoměrně ze všech stran. Pak je vraťte zpátky do trouby společně s připravenou rybou a pečte vše 12–15 minut dozlatova.

6

Podávejte s majonézou a klínky citronu, ozdobené lístky petrželky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč