Tuhle odlehčenou verzi fish & chips oceníte, pokud čekáte víc strávníků. Žádné zdlouhavé smažení. Připraveného lososa v bylinkové strouhance a batátové hranolky stačí jen rozložit na plechy a zbytek práce za vás odvede trouba.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 200°C.
Tenké hranolky z batátů pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti, promíchejte a v jedné vrstvě rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30–35 minut dozlatova.
Mezitím připravte rybu. Do misky dejte strouhanku panko, nasekanou petrželku, jemně nastrouhanou citronovou kůru, chilli vločky a rozpuštěné máslo. Osolte a opepřete podle chuti a promíchejte.
Vrchní část a boky lososa obalte v bylinkové strouhance a vyskládejte na další plech vyložený pečicím papírem.
Batáty na plechu v polovině pečení promíchejte, aby se opékaly rovnoměrně ze všech stran. Pak je vraťte zpátky do trouby společně s připravenou rybou a pečte vše 12–15 minut dozlatova.
Podávejte s majonézou a klínky citronu, ozdobené lístky petrželky.