0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos a květák v bešamelu

Losos a květák v bešamelu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos a květák v bešamelu

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1796 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 48 g
Tuky 126 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste zkombinovat jemného lososa s výrazným květákem a krémovým bešamelem. Výsledkem bude dokonalá večeře, kterou budete vařit zas a znova.

Suroviny

rozdělený na růžičky
olivový olej 2 PL
máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
mléko 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
hořčice mletá 1 ČL
anglická
sýr 200 g
nastrouhaný, nejlépe směs ementálu a gruyèru
losos 300 g
filet, nakrájený na kostky
strouhanka
nasucho opražená, ideálně panko, na posypání
bazalka lístky
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Květák promíchejte s olejem, dejte do zapékací mísy, vložte do trouby a pečte 20–25 minut.

2

Mezitím v hrnci rozpusťte máslo, zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Postupně přilévejte a zapracovávejte mléko, až vznikne hladká omáčka. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a hořčicí. Odstavte a vmíchejte sýr.

3

Předpečený květák vyjměte z trouby, do zapékací mísy k němu vsypte lososa, promíchejte a zalijte sýrovým bešamelem. Vraťte do trouby a pečte ještě 10–15 minut. Nakonec posypte opraženou strouhankou a ozdobte bazalkou.

NĚCO NAVÍC
Sýr určuje chuť! Pro obměnu můžete použít i jiné sýry, parmazán, mozzarellu, čedar...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč