Zkuste zkombinovat jemného lososa s výrazným květákem a krémovým bešamelem. Výsledkem bude dokonalá večeře, kterou budete vařit zas a znova.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Květák promíchejte s olejem, dejte do zapékací mísy, vložte do trouby a pečte 20–25 minut.
Mezitím v hrnci rozpusťte máslo, zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Postupně přilévejte a zapracovávejte mléko, až vznikne hladká omáčka. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a hořčicí. Odstavte a vmíchejte sýr.
Předpečený květák vyjměte z trouby, do zapékací mísy k němu vsypte lososa, promíchejte a zalijte sýrovým bešamelem. Vraťte do trouby a pečte ještě 10–15 minut. Nakonec posypte opraženou strouhankou a ozdobte bazalkou.
NĚCO NAVÍC
Sýr určuje chuť! Pro obměnu můžete použít i jiné sýry, parmazán, mozzarellu, čedar...