Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne ricce se šalvějovým pestem
Penne ricce se šalvějovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne ricce se šalvějovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 4
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2955 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 195 g
Tuky 200 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šalvěj má silnou, peprnou vůni i chuť. Dávkujte ji proto opatrně.

Suroviny

šalvěj 10 lístek
olivový olej panenský 2 PL
sůl
česnek 1 stroužek
těstoviny 320 g
penne ricce
mandle plátky 50 g
olivový olej 1 PL

Postup

1

Rozmixujte najemno 10 lístků šalvěje, 100 g loupaných mandlí, 2 lžíce panenského olivového oleje a špetku soli.

2

Na lžíci másla minutu opékejte podélně rozpůlený stroužek česneku. Vyjměte ho a do másla nasypte 1/2 lžičky hladké mouky. Míchejte minutu a zalijte 100 ml smetany ke šlehání a za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte šalvějovou směs, dosolte a vypněte.

3

Smíchejte s uvařenými penne ricce nebo jinými krátkými těstovinami. Na talířích posypte 4 lístky šalvěje a 50 g plátků mandlí opraženými na lžíci olivového oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...