Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne s houbami a speckem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1955 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 257 g
Tuky 52 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte přednost lesním houbám před mdlými žampiony.

Související recepty

Suroviny

olivový olej
na smažení
speck
česnek 1 stroužek
pokrájená
houby 200 g
čerstvé
penne 320 g
petrželka 1 PL
tymián 1 PL
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na lžíci olivového oleje opečte dokřupava 200 g specku nebo jiné sušené šunky. Zvlášť zpěňte na lžíci oleje nasekaný 1 stroužek česneku a 1 pokrájenou šalotku. Přidejte 200 čerstvých hub nakrájených na plátky a opékejte 4 minuty, osolte a opepřete.

2

Vmíchejte uvařené penne nebo jiné krátké těstoviny, 50 ml smetany ke šlehání, lžíci nasekané petrželky a lžičku čerstvého tymiánu a na talíři ozdobte speckem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...