Dejte přednost lesním houbám před mdlými žampiony.
Suroviny
olivový olej
na smažení
sušená šunka
200
g
speck
česnek
1
stroužek
šalotka
1
ks
pokrájená
houby
200
g
čerstvé
smetana ke šlehání
50
ml
penne
320
g
petrželka
1
PL
tymián
1
PL
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Na lžíci olivového oleje opečte dokřupava 200 g specku nebo jiné sušené šunky. Zvlášť zpěňte na lžíci oleje nasekaný 1 stroužek česneku a 1 pokrájenou šalotku. Přidejte 200 čerstvých hub nakrájených na plátky a opékejte 4 minuty, osolte a opepřete.
2
Vmíchejte uvařené penne nebo jiné krátké těstoviny, 50 ml smetany ke šlehání, lžíci nasekané petrželky a lžičku čerstvého tymiánu a na talíři ozdobte speckem.