0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Penne ricce s bylinkovým pestem

Penne ricce s bylinkovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne ricce s bylinkovým pestem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1846 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 196 g
Tuky 81 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát má v tomto jídle výjimečně nařízenou tepelnou úpravu a mírné zavadnutí.

Suroviny

olej 1 PL
šalotka 1 ks
římský salát 6
listů
petrželka 2 hrsti
parmazán 2 PL
strouhaný
olivový olej 1 PL
smetana 3 PL
tymián 1 ČL
čerstvý
rozmarýn 2 ČL
těstoviny 320 g
penne ricce
sůl
dle chuti

1 Na lžíci oleje zpěňte šalotku na měsíčky, přidejte 6 listů římského salátu na nudličky a míchejte ještě minutu. Rozmixujte 2 hrsti hladkolisté petrželky se 2 lžícemi strouhaného parmazánu, 1–2 lžícemi panenského olivového oleje, 3 lžícemi smetany a osolte.

2 Vmíchejte lžíci čerstvého tymiánu a 2 lžičky rozmarýnu nasekaného nadrobno. Scezené penne ricce smíchejte nejdříve se šalotkovou směsí a pak s bylinkovým pestem a troškou vroucí vody z těstovin.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit