Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s ricottou

Je skvělý jako předkrm i jako hlavní chod, když padáte hlady, když padáte vedrem, zkrátka a dobře salát musí být vždycky na stole! Tenhle je svěží, lehký a díky ricottě vás i zasytí.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát Italská

Ingredience

    • 1 salát lollo biondo, natrhaný
    • 300 g menších rajčátek, přepůlených nebo na čtvrtky
    • hrst sušených rajčat nakládaných v oleji, podle potřeby nakrájených
    • hrst oliv kalamata
    • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
    • malá hrst piniových oříšků, opražených nasucho
    • 200 g ricotty

    NA ZÁLIVKU

    • 1/2 hrnku bazalkových lístků
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 3 lžíce piniových oříšků
    • 1/2 hrnku olivového oleje
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1/4 lžičky soli

Příprava jídla

1 Na zálivku promixujte všechny ingredience dohladka.

2 Na mísu rozložte salát, posypte rajčaty, olivami, cibulí, piniemi a lžičkou na něj rozdělte ricottu. Podávejte se zálivkou.

NĚCO NAVÍC
V salátu hrají prim pečlivě vybrané ingredience, kupte rajčata naložená v kvalitním oleji a zapomeňte na barvené olivy!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Antipasti olivy & sýr

Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Ossobuco milanese

Základní těsto na lasagne (i jiné těstoviny)

Zeleninové lasagne

Torta di nocciole

REKLAMA

Přidat komentář