Salát s ricottou

Salát s ricottou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1897 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 48 g
Tuky 159 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělý jako předkrm i jako hlavní chod, když padáte hlady, když padáte vedrem, zkrátka a dobře salát musí být vždycky na stole! Tenhle je svěží, lehký a díky ricottě vás i zasytí.

Suroviny

salát 1 ks
lollo biondo natrhaný
rajčata 300 g
menší – přepůlená nebo na čtvrtky
sušená rajčata 1 hrst
nakládaná v oleji, nakrájená podle potřeby
olivy černé 1 hrst
olivy kalamata
cibule červená 1 ks
na plátky
piniové oříšky 1 hrst
nasucho opražené
ricotta 200 g
Na zálivku
bazalka 0.5 hrnku
česnek 1 stroužek
oloupaný
piniové oříšky 3 PL
olivový olej 0.5 hrnku
citronová štáva 2 PL
sůl 0.25 ČL

1 Na zálivku promixujte všechny ingredience dohladka.

2 Na mísu rozložte salát, posypte rajčaty, olivami, cibulí, piniemi a lžičkou na něj rozdělte ricottu. Podávejte se zálivkou.

NĚCO NAVÍC
V salátu hrají prim pečlivě vybrané ingredience, kupte rajčata naložená v kvalitním oleji a zapomeňte na barvené olivy!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit