0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s ricottou

Salát s ricottou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1897 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 48 g
Tuky 159 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělý jako předkrm i jako hlavní chod, když padáte hlady, když padáte vedrem, zkrátka a dobře salát musí být vždycky na stole! Tenhle je svěží, lehký a díky ricottě vás i zasytí.

Suroviny

salát 1 ks
lollo biondo natrhaný
rajče 300 g
menší – přepůlená nebo na čtvrtky
sušená rajčata 1 hrst
nakládaná v oleji, nakrájená podle potřeby
olivy černé 1 hrst
olivy kalamata
cibule červená 1 ks
na plátky
piniové oříšky 1 hrst
nasucho opražené
ricotta 200 g
Na zálivku
bazalka 0.5 hrnku
česnek 1 stroužek
oloupaný
piniové oříšky 3 PL
olivový olej 0.5 hrnku
citronová štáva 2 PL
sůl 0.25 ČL

1 Na zálivku promixujte všechny ingredience dohladka.

2 Na mísu rozložte salát, posypte rajčaty, olivami, cibulí, piniemi a lžičkou na něj rozdělte ricottu. Podávejte se zálivkou.

NĚCO NAVÍC
V salátu hrají prim pečlivě vybrané ingredience, kupte rajčata naložená v kvalitním oleji a zapomeňte na barvené olivy!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit