
Torta di nocciole
Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu... Je lehký, šťavnatý, přirozeně bezlepkový a tak strašně dobrý!
Ingredience
- 250 g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupek + další na posypání
- 150 g krupicového cukru
- 3 vejce, žloutky a bílky oddělené
- 1 vrchovatá lžíce kvalitního kakaa holandského typu
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 30 g másla, změklého
- hrst čokoládových peciček
- moučkový cukr na poprášení
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 170°C a formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
2 Ořechy rozmixujte v robotu s polovinou cukru, co nejjemněji to půjde.
3 V míse vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte sníh. Ořechovou směs vmíchejte k našlehaným žloutkům. Přidejte kakao, kypřicí prášek, máslo, bílky a vše zapracujte.
4 Těsto vlijte do připravené formy, posypte nahrubo nasekanými ořechy a čokoládovými pecičkami a pečte 35–40 minut. Nechte vychladnout a podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Přidat komentář