Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Torta di nocciole

Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu... Je lehký, šťavnatý, přirozeně bezlepkový a tak strašně dobrý!

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč Italská

Ingredience

    • 250 g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupek + další na posypání
    • 150 g krupicového cukru
    • 3 vejce, žloutky a bílky oddělené
    • 1 vrchovatá lžíce kvalitního kakaa holandského typu
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 30 g másla, změklého
    • hrst čokoládových peciček
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C a formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.

2 Ořechy rozmixujte v robotu s polovinou cukru, co nejjemněji to půjde.

3 V míse vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte sníh. Ořechovou směs vmíchejte k našlehaným žloutkům. Přidejte kakao, kypřicí prášek, máslo, bílky a vše zapracujte.

4 Těsto vlijte do připravené formy, posypte nahrubo nasekanými ořechy a čokoládovými pecičkami a pečte 35–40 minut. Nechte vychladnout a podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Antipasti olivy & sýr

Salát s ricottou

Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Ossobuco milanese

Základní těsto na lasagne (i jiné těstoviny)

Zeleninové lasagne

Italská večeře o 4 (a více) chodech

REKLAMA

Přidat komentář