Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Torta di nocciole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 77
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3006 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 180 g
Tuky 215 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu... Je lehký, šťavnatý, přirozeně bezlepkový a tak strašně dobrý!

Suroviny

lískové oříšky 250 g
lnasucho opražené, zbavené slupek + navíc na posypání
vejce 3 ks
žloutky a bílky oddělené
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
změklé
čokoládové pecičky 1 hrst
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C a formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.

2

Ořechy rozmixujte v robotu s polovinou cukru, co nejjemněji to půjde.

3

V míse vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte sníh. Ořechovou směs vmíchejte k našlehaným žloutkům. Přidejte kakao, kypřicí prášek, máslo, bílky a vše zapracujte.

4

Těsto vlijte do připravené formy, posypte nahrubo nasekanými ořechy a čokoládovými pecičkami a pečte 35–40 minut. Nechte vychladnout a podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín