Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu... Je lehký, šťavnatý, přirozeně bezlepkový a tak strašně dobrý!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170°C a formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
Ořechy rozmixujte v robotu s polovinou cukru, co nejjemněji to půjde.
V míse vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte sníh. Ořechovou směs vmíchejte k našlehaným žloutkům. Přidejte kakao, kypřicí prášek, máslo, bílky a vše zapracujte.
Těsto vlijte do připravené formy, posypte nahrubo nasekanými ořechy a čokoládovými pecičkami a pečte 35–40 minut. Nechte vychladnout a podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Italská večeře o 4 (a více) chodech: (7 receptů )
- V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 21 skvělých ořechových moučníků(21 receptů )