Ořechový koláč, který po upečení zmizel tak rychle, že si k němu někteří nestačili ani uvařit kávu... Je lehký, šťavnatý, přirozeně bezlepkový a tak strašně dobrý!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 170°C a formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
2 Ořechy rozmixujte v robotu s polovinou cukru, co nejjemněji to půjde.
3 V míse vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem do světlé pěny. Z bílků ušlehejte sníh. Ořechovou směs vmíchejte k našlehaným žloutkům. Přidejte kakao, kypřicí prášek, máslo, bílky a vše zapracujte.
4 Těsto vlijte do připravené formy, posypte nahrubo nasekanými ořechy a čokoládovými pecičkami a pečte 35–40 minut. Nechte vychladnout a podávejte poprášené moučkovým cukrem.