
Antipasti olivy & sýr
Crostini, bruschetta, ciabatta... Jaké zvolíte pečivo a jak je opečete, je zcela na vás! Chléb můžete podávat čerstvý, opéct nasucho v toustovači nebo potřený olejem na grilovací pánvi, jako jsme to udělali my. Prim tu hraje kombinace čerstvého sýra a kvalitních oliv!
Vydání: 2019/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 ciabatta
- olivový olej na potření
- 100 g mascarpone
- 120 g čerstvého kozího sýra
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- hrnek zelených oliv, vypeckovaných hrnek oliv kalamata, vypeckovaných
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce lístků rozmarýnu, nasekaných nadrobno
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
NA SÝROVOU POMAZÁNKU
NA OLIVOVOU TAPENÁDU
Příprava jídla
1 Ciabattu nakrájejte na plátky, potřete olejem a opečte na grilu či grilovací pánvi.
2 Na sýrovou pomazánku promíchejte mascarpone s kozím sýrem a citronovou kůrou. Dejte do servírovací misky.
3 Olivy rozmixujte v robotu s kapary, rozmarýnem a olivovým olejem na hrubou pastu. Přemístěte do servírovací misky. Podávejte s opečeným chlebem a sýrem.
Přidat komentář