Crostini, bruschetta, ciabatta... Jaké zvolíte pečivo a jak je opečete, je zcela na vás! Chléb můžete podávat čerstvý, opéct nasucho v toustovači nebo potřený olejem na grilovací pánvi, jako jsme to udělali my. Prim tu hraje kombinace čerstvého sýra a kvalitních oliv!
Suroviny
ciabatta
1
ks
olivový olej
na potření
Na sýrovou pomazánku
mascarpone
100
g
kozí sýr
120
g
čerstvý
z 1/2 citronu
Na olivovou tapenádu
olivy zelené
1
hrnek
vypeckované
olivy černé
1
hrnek
olivy kalamata
kapary
2
PL
rozmarýn
2
PL
lístky, nadrobno
olivový olej extra panenský
4
PL
Postup
1
Ciabattu nakrájejte na plátky, potřete olejem a opečte na grilu či grilovací pánvi.
2
Na sýrovou pomazánku promíchejte mascarpone s kozím sýrem a citronovou kůrou. Dejte do servírovací misky.
3
Olivy rozmixujte v robotu s kapary, rozmarýnem a olivovým olejem na hrubou pastu. Přemístěte do servírovací misky. Podávejte s opečeným chlebem a sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Italská večeře o 4 (a více) chodech: (7 receptů )
- Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?(13 receptů )