Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Antipasti olivy & sýr

Crostini, bruschetta, ciabatta... Jaké zvolíte pečivo a jak je opečete, je zcela na vás! Chléb můžete podávat čerstvý, opéct nasucho v toustovači nebo potřený olejem na grilovací pánvi, jako jsme to udělali my. Prim tu hraje kombinace čerstvého sýra a kvalitních oliv!

 

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 1 ciabatta
    • olivový olej na potření

    NA SÝROVOU POMAZÁNKU

    • 100 g mascarpone
    • 120 g čerstvého kozího sýra
    • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

    NA OLIVOVOU TAPENÁDU

    • hrnek zelených oliv, vypeckovaných hrnek oliv kalamata, vypeckovaných
    • 2 lžíce kaparů
    • 2 lžíce lístků rozmarýnu, nasekaných nadrobno
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Ciabattu nakrájejte na plátky, potřete olejem a opečte na grilu či grilovací pánvi.

2 Na sýrovou pomazánku promíchejte mascarpone s kozím sýrem a citronovou kůrou. Dejte do servírovací misky.

3 Olivy rozmixujte v robotu s kapary, rozmarýnem a olivovým olejem na hrubou pastu. Přemístěte do servírovací misky. Podávejte s opečeným chlebem a sýrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s ricottou

Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Ossobuco milanese

Základní těsto na lasagne (i jiné těstoviny)

Zeleninové lasagne

Torta di nocciole

Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?

Italská večeře o 4 (a více) chodech

REKLAMA

Přidat komentář