Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1835 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 63 g
Tuky 150 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Crostini, bruschetta, ciabatta... Jaké zvolíte pečivo a jak je opečete, je zcela na vás! Chléb můžete podávat čerstvý, opéct nasucho v toustovači nebo potřený olejem na grilovací pánvi, jako jsme to udělali my. Prim tu hraje kombinace čerstvého sýra a kvalitních oliv!

 

Suroviny

ciabatta 1 ks
olivový olej
na potření
Na sýrovou pomazánku
mascarpone 100 g
kozí sýr 120 g
čerstvý
citron 0.5 ks
kůra
Na olivovou tapenádu
olivy zelené 1 hrnek
vypeckované kalamata
kapary 2 PL
rozmarýn 2 PL
lístky, nadrobno
olivový olej 4 PL
extra panenský

1 Ciabattu nakrájejte na plátky, potřete olejem a opečte na grilu či grilovací pánvi.

2 Na sýrovou pomazánku promíchejte mascarpone s kozím sýrem a citronovou kůrou. Dejte do servírovací misky.

3 Olivy rozmixujte v robotu s kapary, rozmarýnem a olivovým olejem na hrubou pastu. Přemístěte do servírovací misky. Podávejte s opečeným chlebem a sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit