Vláčný perník na plech

Vláčný perník na plech

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (41)
Do 30 minut Velmi snadné Na formu 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3504 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 413 g
Tuky 158 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sníte o receptu na litý perník, který je voňavý, příjemně kořeněný, vlhký a vláčný? Pomohli jsme si zlatým sirupem a melasou, a tady ho máte!

Související recepty

Suroviny

máslo 150 g
změklé
zlatý sirup 230 g
(jako Golden syrup jej koupíte např. v Marks & Spencer nebo v Tesku)
melasa 240 g
perníkové koření 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
vejce 2 ks
podmáslí 250 ml
mouka pšeničná hladká 340 g
prosátá
javorový sirup
nebo karamel nebo vaječný likér  (či libovolná kombinace těchto polev) na omáčku k podávání
smetana
ušlehaná k podávání

1 Troubu předehřejte na 160 °C. V rendlíku na malém plameni zahřívejte máslo, zlatý sirup, melasu a koření, až se máslo rozpustí. Smíchejte sodu s 1 lžící horké vody a vmíchejte ji do máslové směsi.

2 Směs přesuňte do mísy robotu, přidejte vejce a podmáslí a prošlehejte. Snižte otáčky a po částech přisypávejte mouku. Vzniklé těsto nalijte do formy 20 x 30 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 45–50 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Nechte vychladnout ve formě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit