Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vláčný perník na plech
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 57
Do 90 minut Velmi snadné Na formu 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3504 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 413 g
Tuky 158 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sníte o receptu na litý perník, který je voňavý, příjemně kořeněný, vlhký a vláčný? Pomohli jsme si zlatým sirupem a melasou, a tady ho máte! Tento perník na plech můžete vylepšit stejně jako my tím, že ho před podáváním přelijete javorovým sirupem, vaječným likérem nebo jinou oblíbenou ‚omáčkou‘.

Suroviny

máslo 150 g
změklé
zlatý sirup 230 g
jako Golden syrup jej koupíte např. v Marks & Spencer nebo v Tesco
melasa 240 g
vejce 2 ks
nebo karamel nebo vaječný likér (či libovolná kombinace těchto polev) na omáčku k podávání
ušlehaná, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. V rendlíku na malém plameni zahřívejte máslo, zlatý sirup, melasu a koření, až se máslo rozpustí. Smíchejte sodu s 1 lžící horké vody a vmíchejte ji do máslové směsi.

2

Směs přesuňte do mísy robotu, přidejte vejce a podmáslí a prošlehejte. Snižte otáčky a po částech přisypávejte mouku. Vzniklé těsto nalijte do formy 20 x 30 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 45–50 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Nechte vychladnout ve formě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín