0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vláčný perník na plech
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 49
Více než hodinu Velmi snadné Na formu 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3504 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 413 g
Tuky 158 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sníte o receptu na litý perník, který je voňavý, příjemně kořeněný, vlhký a vláčný? Pomohli jsme si zlatým sirupem a melasou, a tady ho máte!

Suroviny

máslo 150 g
změklé
zlatý sirup 230 g
jako Golden syrup jej koupíte např. v Marks & Spencer nebo v Tesku
melasa 240 g
perníkové koření 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 340 g
prosátá
javorový sirup
nebo karamel nebo vaječný likér (či libovolná kombinace těchto polev) na omáčku k podávání
ušlehaná, k podávání

1 Troubu předehřejte na 160 °C. V rendlíku na malém plameni zahřívejte máslo, zlatý sirup, melasu a koření, až se máslo rozpustí. Smíchejte sodu s 1 lžící horké vody a vmíchejte ji do máslové směsi.

2 Směs přesuňte do mísy robotu, přidejte vejce a podmáslí a prošlehejte. Snižte otáčky a po částech přisypávejte mouku. Vzniklé těsto nalijte do formy 20 x 30 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 45–50 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Nechte vychladnout ve formě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč