Suroviny
mouka pšeničná hladká
400
g
rostlinný olej
4
PL
cukr
300
g
vejce
2
ks
švestková povidla
150
g
mléko
500
ml
perníkové koření
½
bal
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
kakao
2
PL
lískové oříšky
podle chuti
Na polevu
čokoláda
200
g
tuk
50
g
K podávání
smetana ke šlehání
500
ml
skořicový cukr
3
ČL
Postup
1
Těsto:
Smíchejte veškeré práškové ingredience pak si ve zvláštní nádobě rozmixujte mléko, vejce a zavařeniny. Obě hmoty spojte v těsto a nalijte ho na vymazaný plech. Pečte zvolna při 180 C cca 30 min. Upečný perník nechte vychladnout, překlopte a polijte čokoládovou polevou.
2
Poleva:
- rozpusťte 1 čokoládu se ztuženým tukem ve vodní lázni, vymíchejte hladnkou hmotu - sundejte z vařiče a rozlámejte tam druhou tabulku - polijte upečený perník a nechte zatuhnout
- Před podáváním můžete perník doplnit ušlehanou smetanou ochucenou skořicovým cukrem.
Foto: Pexel.com