Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perník - výborný rodinný recept

Perník - výborný rodinný recept

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7546 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 849 g
Tuky 376 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cukr 300 g
vejce 2 ks
švestková povidla 150 g
mléko 500 ml
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
kakao 2 PL
lískové oříšky
podle chuti
Na polevu
tuk 50 g
K podávání
skořicový cukr 3 ČL

Postup

1

Těsto:
Smíchejte veškeré práškové ingredience pak si ve zvláštní nádobě rozmixujte mléko, vejce a zavařeniny. Obě hmoty spojte v těsto a nalijte ho na vymazaný plech. Pečte zvolna při 180 C cca 30 min. Upečný perník nechte vychladnout, překlopte a polijte čokoládovou polevou.

2

Poleva:

  • rozpusťte 1 čokoládu se ztuženým tukem ve vodní lázni, vymíchejte hladnkou hmotu - sundejte z vařiče a rozlámejte tam druhou tabulku - polijte upečený perník a nechte zatuhnout
  • Před podáváním můžete perník doplnit ušlehanou smetanou ochucenou skořicovým cukrem.

Foto: Pexel.com

 
Autor: cermacka

Apetit magazín