Třtinový cukr potáhne ovoce při pečení skvostnou glazurou.
Suroviny
máslo
150
g
na kousky + na vymazání
mouka pšeničná hladká
300
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
moučkový cukr
50
g
pomeranč
1
ks
šťáva a kůra
mléko
150
ml
švestky
700
g
nebo blumy, bez pecek
třtinový cukr
50
g
skořice
1
ČL
mletá
Postup
1
Zapněte troubu na 200 °C. Hranatý pekáč 20 × 30 cm lehce vymažte.
2
Do 100 g másla zapracujte prsty mouku s práškem do pečiva, až vznikne drobenka.
3
Přimíchejte moučkový cukr i nastrouhanou pomerančovou kůru.
4
Přilijte většinu mléka a smíchejte na vláčné těsto. Kdyby se vám zdálo suché, přidejte trochu mléka.
5
Z těsta vytvořte kouli, vyválejte na lehce pomoučněném válu a vtlačte do formy.
6
Na korpus rozložte švestky i kousky zbylého másla.
7
Třtinový cukr smíchejte se skořicí a posypte jím koláč.
8
Švestky ještě zakápněte pomerančovou šťávou a dejte péct. Až bude ovoce bublat, vytáhněte koláč z trouby, poprašte moučkovým cukrem a pokrájejte na kostky.
Podávejte s kopečkem šlehačky či kysané smetany.
Komentáře
Anonym
22.09.2008 09:07
dobrota!
Anonym
16.09.2015 13:55
Vynikající dvakrat od zkoušen
Vynikající dvakrat od zkoušen vřele doporucuji
Eva Boráňová
07.09.2020 12:46
Vynikající, luxusní těsto,
Vynikající, luxusní těsto, zkusím určitě i s jiným ovocem.
Jáchym Kurbel
13.09.2020 09:20
Moc dobrý mňam mňam
Moc dobrý mňam mňam