0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkový koláč s pomerančem

svestkovy kolac
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Švestkový koláč s pomerančem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 77
Do hodiny Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3054 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 383 g
Tuky 134 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třtinový cukr potáhne ovoce při pečení skvostnou glazurou.

Suroviny

máslo 150 g
na kousky + na vymazání
mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
moučkový cukr 50 g
pomeranč 1 ks
šťáva a kůra
mléko 150 ml
švestky 700 g
nebo blumy, bez pecek
třtinový cukr 50 g
skořice 1 ČL
mletá

Postup

1

Zapněte troubu na 200 °C. Hranatý pekáč 20 × 30 cm lehce vymažte.

2

Do 100 g másla zapracujte prsty mouku s práškem do pečiva, až vznikne drobenka.

3

Přimíchejte moučkový cukr i nastrouhanou pomerančovou kůru.

4

Přilijte většinu mléka a smíchejte na vláčné těsto. Kdyby se vám zdálo suché, přidejte trochu mléka.

5

Z těsta vytvořte kouli, vyválejte na lehce pomoučněném válu a vtlačte do formy.

6

Na korpus rozložte švestky i kousky zbylého másla.

7

Třtinový cukr smíchejte se skořicí a posypte jím koláč.

8

Švestky ještě zakápněte pomerančovou šťávou a dejte péct. Až bude ovoce bublat, vytáhněte koláč z trouby, poprašte moučkovým cukrem a pokrájejte na kostky.

Podávejte s kopečkem šlehačky či kysané smetany.

Komentáře

Anonym

bylo to rychlé, jednoduché a strašně dobré. super.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit