0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekanový páj
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6575 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 707 g
Tuky 330 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoce ani Díkuvzádní se bez něj neobjednou. Tradiční Pecan Pie s dokonalou chutí milují Američané i lidé po celém světě.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
plus na poprášení
kakao 50 g
holandský typ
moučkový cukr 85 g
sůl špetka
máslo 120 g
chlazené a nasekané
vejce 1 ks
rozšlehané
Na náplň
vejce 4 ks
plus 2 žloutky a jedno vejce na potření
třtinový cukr 150 g
javorový sirup 375 ml
máslo 60 ml
rozpuštěné
mouka pšeničná hladká 50 g
bourbon 30 ml
skořice 1 ČL
muškátový oříšek špetka
strouhaný
strouhaná kůra
vanilkový lusk 1 ks
vyškrábnutá semínka
pekanové ořechy 150 g
nasekané nahrubo plus 22 ks na ozdobu

Postup

1

Na těsto v robotu promíchejte mouku, kakao, moučkový cukr a sůl. Přidejte máslo a promixujte na drobenku; hrudky by měly být asi o velikosti hrášku. Přidejte vejce a ještě jednou až dvakrát zmáčkněte pulzovací tlačítko. Těsto vyklopte na potravinářskou fólii, vytvarujte z ní kouli, do fólie zabalte a dejte nejméně na 1 hodinu vychladit.

2

Asi 4/5 těsta rozválejte na 3 mm silný plát a vyložte jím koláčovou formu o průměru 22 cm. Ze zbytku těsta vytvořte lístky a ozdobte jimi okraje. Dejte na dalších 30 minut do chladničky.

3

ozdobné lístky na pájiZDOBNÉ LÍSTKY
Lístky nejlíp uděláte pomocí kulatého vykrajovátka. Nejdřív vykrojíte kruh a pak vykrajovátko kousek posunete a vykrojíte lístek. Žilkování vytvoříte pomocí příborového nože.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

Anonym

Páj je moc dobrý, výborné těsto, chutná jako kakaové sušenky:)Bylo by dobré i jen tak samotné..Pokud chcete slavnostnější koláč, skvělá volba, určitě by místo dražších pekanů šly dát i vlašské ořechy..

Vojtěch Svoboda

Koláč je opravdu výborný, přímo luxusní. Použil jsem o polovinu méně sirupu a více másla do těsta, výsledek stále skvělý. Musím nesouhlasit s kolegyní u záměny pekanových za vlašské ořechy. Ochutnejte schválně po pečení jeden syrový pekanový ořech a po něm jeden pečený, sloupnutý z páje. V syrovém stavu pekan opravdu chutná úplně jako vlašák, ale po upečení získá naprosto jinou, luxusní chuť. To vlašák nesvede. Bez pekanů to neni ono! :)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč