Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekanový páj
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6575 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 707 g
Tuky 330 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoce ani Díkuvzádní se bez něj neobjednou. Tradiční Pecan Pie s dokonalou chutí milují Američané i lidé po celém světě.

Související recepty

Suroviny

plus na poprášení
kakao 50 g
holandský typ
sůl špetka
máslo 120 g
chlazené a nasekané
vejce 1 ks
rozšlehané
Na náplň
vejce 4 ks
plus 2 žloutky a jedno vejce na potření
třtinový cukr 150 g
máslo 60 ml
rozpuštěné
bourbon 30 ml
strouhaný
strouhaná kůra
vyškrábnutá semínka
pekanové ořechy 150 g
nasekané nahrubo plus 22 ks na ozdobu

Postup

1

Na těsto v robotu promíchejte mouku, kakao, moučkový cukr a sůl. Přidejte máslo a promixujte na drobenku; hrudky by měly být asi o velikosti hrášku. Přidejte vejce a ještě jednou až dvakrát zmáčkněte pulzovací tlačítko. Těsto vyklopte na potravinářskou fólii, vytvarujte z ní kouli, do fólie zabalte a dejte nejméně na 1 hodinu vychladit.

2

Asi 4/5 těsta rozválejte na 3 mm silný plát a vyložte jím koláčovou formu o průměru 22 cm. Ze zbytku těsta vytvořte lístky a ozdobte jimi okraje. Dejte na dalších 30 minut do chladničky.

3

ozdobné lístky na pájiZDOBNÉ LÍSTKY
Lístky nejlíp uděláte pomocí kulatého vykrajovátka. Nejdřív vykrojíte kruh a pak vykrajovátko kousek posunete a vykrojíte lístek. Žilkování vytvoříte pomocí příborového nože.

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

05.08.2020 10:25

Koláč je opravdu výborný, přímo luxusní. Použil jsem o polovinu méně sirupu a více másla do těsta, výsledek stále skvělý. Musím nesouhlasit s kolegyní u záměny pekanových za vlašské ořechy. Ochutnejte schválně po pečení jeden syrový pekanový ořech a po něm jeden pečený, sloupnutý z páje. V syrovém stavu pekan opravdu chutná úplně jako vlašák, ale po upečení získá naprosto jinou, luxusní chuť. To vlašák nesvede. Bez pekanů to neni ono! :)

24.08.2015 13:10

Páj je moc dobrý, výborné těsto, chutná jako kakaové sušenky:)Bylo by dobré i jen tak samotné..Pokud chcete slavnostnější koláč, skvělá volba, určitě by místo dražších pekanů šly dát i vlašské ořechy..

Apetit magazín