Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny po sicilsku

2.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2023 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 115 g
Tuky 127 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně snadná a rychlá specialita! Servírujte ji po italsku: po menších porcích jako první chod.

Suroviny

špagety (těstoviny) 300 g
nejlépe celozrnné
spařené, loupané, nahrubo
sýr 150 g
strouhaný, Gran Moravia, lze nahradit caciocavallo, pecorino, kaškaval
bazalka hrst
velká hrst lístků, nahrubo nasekaných
olivový olej 50 ml
extra panenský
sůl
na dochucení těstovin
nejlépe malá třešňová, zbavená semínek, nasekaná
1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím vsypte do nádoby robota sekané mandle, většinu bazalky, olivový olej a sýr a všechno rozmixujte na hrubší směs – pesto. Pak sceďte těstoviny a promíchejte je s pestem a rajčaty. Podávejte ozdobené zbylými lístky bazalky.

Něco pro sýroznalce
Kvalita extra tvrdého sýra Gran Moravia (typu parmazán) tkví ve ­výrobním postupu, na který dohlížejí italští mistři sýraři. Sýr zraje 10 až 14 měsíců, což se na kvalitě také výrazně projeví. Praktické 60g balení strouhaného sýra stojí okolo 24 Kč.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.80

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
499 Kč
334 Kč