Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny po sicilsku

Těstoviny po sicilsku

3.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2023 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 115 g
Tuky 127 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně snadná a rychlá specialita! Servírujte ji po italsku: po menších porcích jako první chod.

Suroviny

nejlépe celozrnné
spařené, loupané, nahrubo
sýr 150 g
strouhaný, Gran Moravia, lze nahradit caciocavallo, pecorino, kaškaval
bazalka hrst
velká hrst lístků, nahrubo nasekaných
olivový olej 50 ml
extra panenský
sůl
na dochucení těstovin
nejlépe malá třešňová, zbavená semínek, nasekaná

Postup

1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím vsypte do nádoby robota sekané mandle, většinu bazalky, olivový olej a sýr a všechno rozmixujte na hrubší směs - pesto. Pak sceďte těstoviny a promíchejte je s pestem a rajčaty. Podávejte ozdobené zbylými lístky bazalky.

Něco pro sýroznalce
Kvalita extra tvrdého sýra Gran Moravia (typu parmazán) tkví ve výrobním postupu, na který dohlížejí italští mistři sýraři. Sýr zraje 10 až 14 měsíců, což se na kvalitě také výrazně projeví. Praktické 60g balení strouhaného sýra stojí okolo 24Kč.

Komentáře

04.09.2007 22:25
Recept se nachází v č.5/06, str.80

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...