Úžasně snadná a rychlá specialita! Servírujte ji po italsku: po menších porcích jako první chod.
Suroviny
špagety (těstoviny)
300
g
nejlépe celozrnné
mandle
80
g
spařené, loupané, nahrubo
sýr
150
g
strouhaný, Gran Moravia, lze nahradit caciocavallo, pecorino, kaškaval
bazalka
hrst
velká hrst lístků, nahrubo nasekaných
olivový olej
50
ml
extra panenský
sůl
na dochucení těstovin
rajče
4
ks
nejlépe malá třešňová, zbavená semínek, nasekaná
1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím vsypte do nádoby robota sekané mandle, většinu bazalky, olivový olej a sýr a všechno rozmixujte na hrubší směs – pesto. Pak sceďte těstoviny a promíchejte je s pestem a rajčaty. Podávejte ozdobené zbylými lístky bazalky.
Něco pro sýroznalce
Kvalita extra tvrdého sýra Gran Moravia (typu parmazán) tkví ve výrobním postupu, na který dohlížejí italští mistři sýraři. Sýr zraje 10 až 14 měsíců, což se na kvalitě také výrazně projeví. Praktické 60g balení strouhaného sýra stojí okolo 24 Kč.
Něco pro sýroznalce
Kvalita extra tvrdého sýra Gran Moravia (typu parmazán) tkví ve výrobním postupu, na který dohlížejí italští mistři sýraři. Sýr zraje 10 až 14 měsíců, což se na kvalitě také výrazně projeví. Praktické 60g balení strouhaného sýra stojí okolo 24 Kč.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 22:25
Apetit 5/06