Paprikové těstoviny s chorizem

Paprikové těstoviny s chorizem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1450 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 45 g
Tuky 109 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Papriky jdou s chorizem krásně dohromady na pizze, v sendviči i v těstovinách. Pokud se rozhodnete chorizo nahradit jinou klobásou, pamatujte, že čím bude kvalitnější, tím lepší chuť bude mít pokrm; například pravou maďarskou čabajkou určitě nic zkazíte.

Suroviny

400 g
těstovny krátké
chorizo 100 g
na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na nudličky
česnek 2 stroužek
nadrobno
olivový olej 1 PL
rajčatové pyré 500 ml
domací
smetana ke šlehání 150 ml
parmazán 80 g
strouhaný
bazalkové listy k podávání

1 V rendlíku na lžíci rozehřátého olivového oleje opékejte 2 minuty nakrájenou klobásku chorizo. Přidejte papriku a míchejte další 2 minuty. Potom vhoďte česnek a míchejte 30 sekund. Na závěr zalijte domácí rajčatovou omáčkou a smetanou a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne. 

2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a lístky bazalky.

TIPY & TRIKY

  • Místo choriza můžete použít vymačkanou čerstvou klobásu na grilování. Opékejte ji trochu déle a hrudky přitom drťte vařečkou. V grilovací sezoně ji běžně koupíte v lepších řeznictvích a supermarketech. Celoročně mají výborné čerstvé klobásky například v Marks & Spencer v sekci čerstvých potravin, v pražském Wine Food Marketu nebo u Robertsona (www.robertson.cz).
  • Výborné bude i pokrájené zbylé pečené maso z předchozího dne nebo šunka či slanina.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit