0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Paprikové těstoviny s chorizem

Paprikové těstoviny s chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Paprikové těstoviny s chorizem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2990 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 255 g
Tuky 155 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Papriky jdou s chorizem krásně dohromady na pizze, v sendviči i v těstovinách. Pokud se rozhodnete chorizo nahradit jinou klobásou, pamatujte, že čím bude kvalitnější, tím lepší chuť bude mít pokrm; například pravou maďarskou čabajkou určitě nic zkazíte.

Suroviny

těstoviny 400 g
krátké
chorizo 100 g
klobása, na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na nudličky
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
olivový olej 1 PL
rajčatová omáčka hotová 500 ml
nejlépe domací (odkaz v receptu)
smetana ke šlehání 150 ml
parmazán 80 g
strouhaný
bazalka
lístky, k podávání

Postup

1

V rendlíku na lžíci rozehřátého olivového oleje opékejte 2 minuty nakrájenou klobásku chorizo. Přidejte papriku a míchejte další 2 minuty.

2

Potom vhoďte česnek a míchejte 30 sekund. Na závěr zalijte domácí rajčatovou omáčkou a smetanou a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne. 

3

Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a lístky bazalky.

TIPY & TRIKY

  • Místo choriza můžete použít vymačkanou čerstvou klobásu na grilování. Opékejte ji trochu déle a hrudky přitom drťte vařečkou. V grilovací sezoně ji běžně koupíte v lepších řeznictvích a supermarketech.
  • Výborné bude i pokrájené zbylé pečené maso z předchozího dne nebo šunka či slanina.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Komentáře

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč