Papriky jdou s chorizem krásně dohromady na pizze, v sendviči i v těstovinách. Pokud se rozhodnete chorizo nahradit jinou klobásou, pamatujte, že čím bude kvalitnější, tím lepší chuť bude mít pokrm; například pravou maďarskou čabajkou určitě nic zkazíte.
Suroviny
těstoviny
400
g
krátké
chorizo
100
g
klobása, na kostičky
paprika žlutá
1
ks
na nudličky
česnek
2
stroužky
nakrájené nadrobno
olivový olej
1
PL
rajčatová omáčka hotová
500
ml
nejlépe domací (odkaz v receptu)
smetana ke šlehání
150
ml
parmazán
80
g
strouhaný
bazalka
lístky, k podávání
Postup
1
V rendlíku na lžíci rozehřátého olivového oleje opékejte 2 minuty nakrájenou klobásku chorizo. Přidejte papriku a míchejte další 2 minuty.
2
Potom vhoďte česnek a míchejte 30 sekund. Na závěr zalijte domácí rajčatovou omáčkou a smetanou a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne.
3
Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a lístky bazalky.
TIPY & TRIKY
- Místo choriza můžete použít vymačkanou čerstvou klobásu na grilování. Opékejte ji trochu déle a hrudky přitom drťte vařečkou. V grilovací sezoně ji běžně koupíte v lepších řeznictvích a supermarketech.
- Výborné bude i pokrájené zbylé pečené maso z předchozího dne nebo šunka či slanina.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sugo: Italská rajčatová omáčka a kde ji uplatníte(12 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů)
Komentáře
Martina Pecková
20.08.2014 18:44
famózní .-)
famózní .-)