0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 47
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4301 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 857 g
Tuky 24 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní zašpiníte jednu jedinou pánvičku. Kuskus bude skvělý i jako oběd s sebou druhý den.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
na kolečka
na kostky
zázvor (čerstvý) 1 ks
harissa 1 ČL
sušené meruňky 10 ks
cizrna vařená ½ konzervy
kuskus 200 g
vývar kuřecí 200 ml
horký
koriandr čerstvý 1 hrst
k podávání

Postup

1

Olej zahřejte na velké pánvi a minutu dvě na něm opékejte cibuli, aby tak tak změkla.

2

Přisypte kuře a opékejte ho sedm až deset minut, mělo by se propéct a cibule zezlátnout.

3

Navrch nastrouhejte zázvor, přimíchejte harissu a opékejte ještě minutu.

4

Vmíchejte meruňky, cizrnu a kuskus, pak vlijte vývar a jednou zamíchejte. Přiklopte víkem nebo těsně překryjte alobalem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela.

5

Kuskus načechrejte vidličkou a posypte nasekaným koriandrem. K podávání dejte na stůl harissu pro ty, kdo to rádi ostré.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč