Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 96
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4301 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 857 g
Tuky 24 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus s kuřetem – rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní zašpiníte jednu jedinou pánvičku. Kuskus bude skvělý i jako oběd s sebou na druhý den do práce.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
na tenká kolečka
na kostky
zázvor (čerstvý) 1 ks
harissa 1 ČL
nebo podle chuti
sušené meruňky 10 ks
(lépe nesířené)
cizrna vařená ½ konzervy
slitá a propláchnutá
kuskus 200 g
vývar kuřecí 200 ml
horký
koriandr čerstvý 1 hrst
k podávání

Postup

1

Olej zahřejte na velké pánvi a minutu dvě na něm opékejte cibuli, aby tak tak změkla.

2

Přisypte kuře a opékejte ho sedm až deset minut, mělo by se propéct a cibule zezlátnout.

3

Navrch nastrouhejte zázvor, přimíchejte harissu a opékejte ještě minutu.

4

Vmíchejte meruňky, cizrnu a kuskus, pak vlijte vývar a jednou zamíchejte. Přiklopte víkem nebo těsně překryjte alobalem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela.

5

Kuskus načechrejte vidličkou a posypte nasekaným koriandrem. K podávání dejte na stůl harissu pro ty, kdo to rádi ostré.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...