0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 46
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4301 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 857 g
Tuky 24 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní zašpiníte jednu jedinou pánvičku. Kuskus bude skvělý i jako oběd s sebou druhý den.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
na kolečka
kuřecí prsa 200 g
na kostky
zázvor (čerstvý) 1 ks
harissa 1 ČL
sušené meruňky 10 ks
cizrna vařená 0.5 konzervy
kuskus 200 g
vývar kuřecí 200 ml
horký
koriandr čerstvý 1 hrst
k podávání

1 Olej zahřejte na velké pánvi a minutu dvě na něm opékejte cibuli, aby tak tak změkla. Přisypte kuře a opékejte ho sedm až deset minut, mělo by se propéct a cibule zezlátnout. Navrch nastrouhejte zázvor, přimíchejte harissu a opékejte ještě minutu.

2 Vmíchejte meruňky, cizrnu a kuskus, pak vlijte vývar a jednou zamíchejte. Přiklopte víkem nebo těsně překryjte alobalem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela. Kuskus načechrejte vidličkou a posypte nasekaným koriandrem. K podávání dejte na stůl harissu pro ty, kdo to rádi ostré.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit