Kuskus s kuřetem – rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní zašpiníte jednu jedinou pánvičku. Kuskus bude skvělý i jako oběd s sebou na druhý den do práce.
Suroviny
Postup
Olej zahřejte na velké pánvi a minutu dvě na něm opékejte cibuli, aby tak tak změkla.
Přisypte kuře a opékejte ho sedm až deset minut, mělo by se propéct a cibule zezlátnout.
Navrch nastrouhejte zázvor, přimíchejte harissu a opékejte ještě minutu.
Vmíchejte meruňky, cizrnu a kuskus, pak vlijte vývar a jednou zamíchejte. Přiklopte víkem nebo těsně překryjte alobalem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela.
Kuskus načechrejte vidličkou a posypte nasekaným koriandrem. K podávání dejte na stůl harissu pro ty, kdo to rádi ostré.