Kuskus po italsku

Kuskus po italsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1858 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 170 g
Tuky 98 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte lehkou a letní verzi kuskusu. Je krásně šťavnatá a úplně nejlíp chutná z barevných košíčků.

Suroviny

kuskus 230 g
pesto 1 ČL
zelené nebo červené
bujon zeleninový 0.5 kostka
nebo masový
mozzarella 150 g
natrhaná
rajčata cherry 200 g
přepůlená
bazalka
čerstvá
Na zálivku
olivový olej 4 PL
pesto 1 ČL
červené nebo zelené
citron 1 ks
šťáva

1 Do mísy vsypte kuskus, promíchejte s pestem a posypte rozdrobeným bujonem. Zalijte 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte, aby se bujon rozpustil. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 10 minut stát, aby se tekutina dobře vstřebala.

2 Smíchejte všechny přísady na zálivku, a až kuskus natáhne všechnu tekutinu, zálivkou ho přelijte. Vidličkou kuskus hezky načechrejte a smíchejte s natrhaným sýrem, rajčaty a listy bazalky.

NĚCO NAVÍC
Než se pustíte do přípravy kuskusu, dobře si pročtěte návod na přípravu – mezi jednotlivými značkami mohou být rozdíly. Každopádně nechte kuskus dobře nasáknout tekutinou, jen takový dobře chutná a nezpůsobuje zažívací potíže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit