0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuskus po italsku

Kuskus po italsku

3.4 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1858 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 170 g
Tuky 98 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte lehkou a letní verzi kuskusu. Je krásně šťavnatá a úplně nejlíp chutná z barevných košíčků.

Suroviny

kuskus 230 g
pesto 1 ČL
zelené nebo červené
bujon zeleninový 0.5 kostka
nebo masový
mozzarella 150 g
natrhaná
rajčata cherry 200 g
přepůlená
bazalka
čerstvá
Na zálivku
olivový olej 4 PL
pesto 1 ČL
červené nebo zelené
citron 1 ks
šťáva

1 Do mísy vsypte kuskus, promíchejte s pestem a posypte rozdrobeným bujonem. Zalijte 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte, aby se bujon rozpustil. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 10 minut stát, aby se tekutina dobře vstřebala.

2 Smíchejte všechny přísady na zálivku, a až kuskus natáhne všechnu tekutinu, zálivkou ho přelijte. Vidličkou kuskus hezky načechrejte a smíchejte s natrhaným sýrem, rajčaty a listy bazalky.

NĚCO NAVÍC
Než se pustíte do přípravy kuskusu, dobře si pročtěte návod na přípravu – mezi jednotlivými značkami mohou být rozdíly. Každopádně nechte kuskus dobře nasáknout tekutinou, jen takový dobře chutná a nezpůsobuje zažívací potíže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit