Udělejte si kořeněný kuskus na indický způsob. Báječný recept z jednoho hrnce.
Suroviny
Postup
V misce smíchejte kurkumu a garam masalu a v polovině směsi obalte kuřecí maso. Lehce osolte.
Ve větším hrnci zahřejte jednu lžíci oleje a deset minut na něm smažte kuře kůží dolů. Otočte a smažte další dvě minuty.
Pak kuře vyjměte z pánve.
Do pánve vlijte druhou lžíci oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova, přidejte zbytek koření a minutu míchejte.
Pak zalijte vývarem, přihoďte olivy a přiveďte k varu. Snižte plamen a do pánve vraťte maso.
Přiklopte pokličkou a nechte vařit zhruba čtyřicet minut.
Pak maso vyjměte a udržujte ho v teple. Hrnec sundejte z ohně a do vývaru vmíchejte citronovou šťávu a kuskus. Tekutina by měla kuskus úplně zalít – pokud je jí málo, přilijte vroucí vodu.
Přiklopte poklicí a nechte kuskus pět minut měknout a nasáknout veškerou tekutinu.
Pak navrch kuskusu položte maso, posypte citronovou kůrou i petrželkou a podávejte.