Kuřecí kuskus

Kuřecí kuskus

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2653 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 225 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si kořeněný kuskus na indický způsob. Báječný recept z jednoho hrnce. 

Suroviny

kurkuma (mletá) 2 ČL
1 PL
koření garam masala
kuřecí stehenní řízky 8 ks
ideálně s kostí a kůží tzv. špalíčky
sůl
slunečnicový olej 2 PL
cibule 2 ks
jemně pokrájená
česnek 3 stroužky
na plátky
vývar kuřecí 500 ml
hrst zelené olivy
citron 1 ks
bio, šťáva ě kůra
kuskus 250 g
petrželka hrst
nasekaná

1 V misce smíchejte kurkumu a garam masalu a v polovině směsi obalte kuřecí maso. Lehce osolte. Ve větším hrnci zahřejte jednu lžíci oleje a deset minut na něm smažte kuře kůží dolů. Otočte a smažte další dvě minuty. Pak kuře vyjměte z pánve. Do pánve vlijte druhou lžíci oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova, přidejte zbytek koření a minutu míchejte. Pak zalijte vývarem, přihoďte olivy a přiveďte k varu. Snižte plamen a do pánve vraťte maso.

2 Přiklopte pokličkou a nechte vařit zhruba čtyřicet minut. Pak maso vyjměte a udržujte ho v teple. Hrnec sundejte z ohně a do vývaru vmíchejte citronovou šťávu a kuskus. Tekutina by měla kuskus úplně zalít – pokud je jí málo, přilijte vroucí vodu. Přiklopte poklicí a nechte kuskus pět minut měknout a nasáknout veškerou tekutinu. Pak navrch kuskusu položte maso, posypte citronovou kůrou i petrželkou a podávejte.

 

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit