Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí kuskus
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 77
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2722 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 230 g
Tuky 109 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si kořeněný kuskus na indický způsob. Báječný recept z jednoho hrnce. 

Suroviny

garam masala 1 PL
kuřecí stehenní řízky 8 ks
ideálně s kostí a kůží tzv. špalíčky
sůl
slunečnicový olej 2 PL
jemně pokrájená
česnek 3 stroužky
na plátky
vývar kuřecí 500 ml
bio, šťáva ě kůra
kuskus 250 g
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

V misce smíchejte kurkumu a garam masalu a v polovině směsi obalte kuřecí maso. Lehce osolte.

2

Ve větším hrnci zahřejte jednu lžíci oleje a deset minut na něm smažte kuře kůží dolů. Otočte a smažte další dvě minuty.

3

Pak kuře vyjměte z pánve.

4

Do pánve vlijte druhou lžíci oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova, přidejte zbytek koření a minutu míchejte.

5

Pak zalijte vývarem, přihoďte olivy a přiveďte k varu. Snižte plamen a do pánve vraťte maso.

6

Přiklopte pokličkou a nechte vařit zhruba čtyřicet minut.

7

Pak maso vyjměte a udržujte ho v teple. Hrnec sundejte z ohně a do vývaru vmíchejte citronovou šťávu a kuskus. Tekutina by měla kuskus úplně zalít – pokud je jí málo, přilijte vroucí vodu.

8

Přiklopte poklicí a nechte kuskus pět minut měknout a nasáknout veškerou tekutinu.

9

Pak navrch kuskusu položte maso, posypte citronovou kůrou i petrželkou a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín