0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní čočkový dip

Pikantní čočkový dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní čočkový dip

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1199 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 175 g
Tuky 8 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirujte se Orientem! Najdete tam spoustu skvělých receptů nenáročných na váš čas.

Suroviny

cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
chilli paprička 1 ks
zázvor (čerstvý) 4 cm
římský kmín 1 ČL
olej
čočka červená 200 g
kari pasta 1 PL
červená
kokosové mléko 200 ml
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý
citronová štáva
z 1 citronu
sůl
arabský chléb

1 Pokrájejte najemno cibuli, dva stroužky česneku, jednu chilli papričku a asi 4 cm čerstvého zázvoru. Spolu se lžičkou římského kmínu opékejte na oleji asi 5 minut. Pak přidejte 200 g červené čočky, lžíci červené kari pasty, 400 ml vody a zakryté vařte asi 15 minut doměkka. Přilijte 200 ml kokosového mléka a vařte do zhoustnutí; odstavte a vmíchejte hrst sekaného čerstvého koriandru a šťávu z 1 citronu, případně dosolte. Podávejte s arabským chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit